Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kayıplarını telaf edebilecek mi, bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kayıplarını telaf edebilecek mi, bugün nasıl açılacak

New York borsasında yatırımcılar Fed'in potansiyel faiz oranı ayarlamalarına ilişkin görüşlerini beklerken vadeli işlemlerde S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde yükseldi

A+A-

New York borsası hafta başından bu yana yaşanan kayıpların ardından perşembe günkü vadeli işlemlerde yükseldi. Yatırımcılar dirençli ekonomik göstergeler ve Federal Rezerv'in potansiyel faiz oranı ayarlamalarına ilişkin görüşleri arasında denge kurmaya çalışıyor.

Bir önceki seansta, Fed'in faiz oranlarına ilişkin devam eden endişeler, üç ana endeksi de düşüşe sürüklemiş ve S&P 500 ve Nasdaq art arda dördüncü işlem gününü de kayıpla tamamlamıştı. Bugün Hazine tahvillerinin getirisinin son dönemdeki zirvelerinden biraz gerilemesi hisse senetlerini bir miktar rahatlattı, 10 yıllık tahvilin getirisi %4,5772'ye geriledi.

Piyasa öncesi işlemlerde Advanced Micro Devices, Nvidia ve Applied Materials gibi çip devleri %0,3 ile %0,7 arasında değişen oranlarda değer kazandı.

Micron Technology, bellek çipi üreticisinin yerli çip üretim projelerini desteklemek için ABD Ticaret Bakanlığı'ndan 6 milyar doların üzerinde hibe alacağı haberinin ardından %1,7'lik bir artış kaydetti.

Çarşamba günü %3'ten fazla bir düşüş yaşayan Philadelphia Yarı İletken Endeksi, geçen ay görülen rekor seviyelerin yaklaşık %13 altında kalarak sektördeki devam eden oynaklığı gösteriyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyonun yıl boyunca hafifleyeceğini ve %2 hedefine doğru sürdürülebilir bir ilerleme sağlanması durumunda faiz indirimlerinin mümkün olabileceğini belirtti.

Bugün yatırımcıların dikkati, New York Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in günün ilerleyen saatlerinde yapması beklenen açıklamalara odaklanmış durumda.

CME FedWatch Tool'a göre, para piyasası katılımcıları Fed'in Temmuz ayında gevşeme döngüsünü başlatma olasılığını %46'dan fazla olarak değerlendiriyor.

İlk çeyrek raporlama sezonu ivme kazanırken, yatırımcılar piyasa açılmadan önce KeyCorp, Comerica ve D.R. Horton'dan gelecek kazanç açıklamalarını merakla bekliyor.

 

 

İlgili Haberler