Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0.5 düşerken, S&P 500 vadeli işlemleri de geriledi.

A+A-

New York borsasında vadeli işlem endeksleri bugün geriledi. Hazine tahvillerinin getirileri ve dolar yükseldi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0.5 düşerken, S&P 500 vadeli işlemleri de geriledi. Shopify Inc. hisseleri, e-ticaret şirketinin lojistik işinin satışı sonucu brüt marjlarının azalacağını açıklamasıyla erken işlemlerde %19 düştü. Uber Technologies Inc.'in ilk çeyrek rezervasyonları beklentileri karşılamayınca, hisseleri ön piyasada %10 düştü.

Referans Hazine tahvili getirisi iki baz puan artarak %4.48'e yükseldi, dolar üçüncü gününde güçlenmeye devam etti.

Kazanç döneminin sonlarına doğru, yatırımcılar, Mayıs'ta S&P 500 için %3'lük kazançların ardından neyin geleceğinden emin değiller. ABD politika yapıcıları, daha kolay bir politikaya geçiş olasılığınıın henüz erken olabileceğini işaret ediyor, Federal Reserve Bank of Minneapolis Başkanı Neel Kashkari, merkez bankasının faiz oranlarını "uzun bir süre için" mevcut seviyelerde tutma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Fed'in daha ölçülü yaklaşımı, faiz indirimi sürecine başlamış olan Avrupa'daki merkez bankalarıyla uyumsuz hale geldi. Fed Yöneticisi Lisa Cook, bugün konuşma yapacak.

Diğer dikkate değer tek hisseler arasında, sonuçları ve beklentileri aşan Lyft Inc. hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yükseldi. Reddit Inc. hisseleri güçlü bir beklenti sonrası yükseldi.

Virgin Galactic Holdings Inc. hisseleri, ilk çeyrek gelir beklentileri karşılanmadığı için düştü.

 

S&P 500 vadeli işlemleri, New York saatiyle 8:25'te %0.3 düştü
Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0.5 düştü
Dow Jones Sanayi Ortalaması vadeli işlemleri %0.

İlgili Haberler