Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 29 Eylül 2023

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 29 Eylül 2023

ABD hisse senetleri, enflasyon düşüşü ve kişisel gelir raporu beklentisiyle yükseliyor

A+A-

Perşembe günü New York borsası'nda olumlu geçen seansa rağmen ABD borsaları, ayın son işlem gününe girerken Eylül ayındaki düşüşünü sürdürmeye devam ediyor.

Hisse senetleri, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan en son ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinde düşüş beklenirken, Washington'daki gergin bir bütçe kavgası da yatırımcıların endişelerini artırıyor.

Vadeli işlemler yükselişe işaret ediyor

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü yükselerek bir önceki seansta elde edilen kazançların arttığına işaret etti, ancak hisse senetleri negatif bir ay geçirme yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Dow vadeli kontratları 154 puan veya %0,5, S&P 500 vadeli kontratları 21 puan veya %0,5 ve Nasdaq 100 vadeli kontratları 98 puan veya %0,7 artış gösterdi.

Wall Street'teki ana endeksler Perşembe gününü yeşil renkte tamamlarken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,8'lik bir yükselişin ardından en iyi performansı sergiledi. Hisse senetleri, ABD Hazine getirilerinin 16 yılın en yüksek seviyelerinden geri çekilmesiyle desteklendi.

Ancak, hem ayın hem de çeyreğin son işlem gününe girerken, Nasdaq ve gösterge S&P 500 bu yıl şimdiye kadarki en kötü aylarını geçirme yolunda ilerlerken, 30 hisseden oluşan Dow Jones Industrial Average %3 oranında gerileme eğiliminde.

Enflasyon ve bütçe sorunları endişeleri

Veri cephesinde, yatırımcıların gözü Cuma günü açıklanacak olan ve Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan en son ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinde olacak.

Ekonomistler, PCE fiyat endeksinin Ağustos ayında yıllık bazda %5,3'e yükselmesini bekliyorlar. Bu, Temmuz ayındaki %5,2'lik artıştan hafif bir yavaşlama anlamına geliyor.

Ancak, PCE fiyat endeksinin hala Fed'in hedefleri olan %2'nin oldukça üzerinde olması bekleniyor. Bu, Fed'in faiz oranlarını daha da artırmaya devam etmesine neden olabilir.

İlgili Haberler