Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, vadeliler yükseliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, vadeliler yükseliyor

Nasdaq Vadeli İşlemleri Nvidia'nın Mükemmel Performansı ile %2 Arttı!

A+A-

New York borsasında teknoloji odaklı Nasdaq endeksini takip eden vadeli işlemler, Nvidia'nın olağanüstü mali performansının ardından bugün yaklaşık %2 oranında yükseldi. Bu yükseliş uzmanlara göre, New York borsasında yapay zeka odaklı bir rallinin başlangıcını işaret ediyor ve 2023'te yeni rekor seviyelere giden yolu açıyor olabilir.

Nvidia, çip devinin yapay zeka çiplerine yönelik güçlü talebin etkisiyle ilk çeyrek gelirlerinde üç katlık bir artış öngören bir tahmin açıklamasıyla piyasa öncesi işlemlerde %12,9'luk bir artışa tanık oldu. 

Yapay Zeka Rallisi:

Nvidia'nın başarısı, yapay zeka patlamasından yararlanan diğer şirketlere de sıçradı. Rakip Advanced Micro Devices (AMD), sunucu bileşeni tedarikçisi Super Micro Computer (SMCI) ve teknoloji devi Arm Holdings %5,5 ile %14,1 arasında değişen kayda değer artışlar yaşadı.

Teknoloji Devleri de Yükselişte:

Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT), Tesla (TSLA) ve Meta Platforms (META) gibi teknoloji ve büyüme sektörlerindeki büyük oyuncular da hisselerinin %1,0 ila %2,4 oranında yükselmesiyle pozitif bir ivmeye tanık oldu.

Nvidia'nın güçlü kazançları, Wall Street'teki yapay zeka odaklı ralli için bir dönüm noktası. Analistlere göre, Nvidia'nın mükemmel performansı ile yatırımcı güveni arttı ve potansiyel olarak piyasada yeni rekor seviyelere giden yolu açtı.

 

İlgili Haberler