Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia raporu öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia raporu öncesi nasıl açılacak

New York borsası Vadeli İşlemleri Nvidia Kazançları ve Fed Tutanakları Öncesinde Düştü

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların çip tasarımcısı Nvidia'nın kritik kazanç raporunu ve Federal Rezerv'in son politika toplantısının tutanaklarının açıklanmasını beklerken geriledi.

Dow e-minis 68 puanlık %0,18'lik bir düşüş kaydederken, S&P 500 e-minis ve Nasdaq 100 e-minis sırasıyla %0,23 (11,25 puan) ve %0,46 (81,75 puan) geriledi.

Nvidia, bugün piyasa kapanışından sonra yapılması planlanan ve merakla beklenen üç aylık kazanç açıklamasından önce, önceki seansta %4'ün üzerinde bir düşüşün ardından bugün de %1,4'lük bir düşüş yaşadı.

Analistler, Nvidia'nın yapay zeka (AI) pazarına hakim olan çiplerine yönelik güçlü talebi yansıtarak dördüncü çeyrek gelirinde önemli bir artış açıklayacağını tahmin ediyor.

Ancak, kazanç raporunun yüksek beklentileri karşılayamaması durumunda Nvidia'nın hisselerinde potansiyel önemli düşüşler konusunda uyarıda bulunan analistler de bulunuyor.

Nvidia'nın Düşüşü Teknoloji Sektörünü Etkileyebilir

Nvidia, yılbaşından bugüne %40,2 oranında artış göstererek Philadelphia Yarı İletken Endeksi (%6,7) ve Nasdaq'ta (%4,1) görülen kazançları geride bıraktı.

Yapay zeka yatırımları tarafından beslenen bu yükseliş, geçen hafta enflasyonun devam ettiğine dair işaretler nedeniyle türbülansla karşılaştı ve Federal Rezerv'in planlanan faiz indirimlerini erteleyebileceği endişelerini artırdı.

Fed Tutanakları Bekleniyor

Dün NEw York borsasında endeksler düşüşle kapanırken, S&P 500 5.000 puanlık kritik seviyenin altına geriledi.

Öte yandan yatırımcılar, potansiyel faiz indirimlerinin zamanlamasına açıklık getirebilecek Fed'in Ocak ayı toplantı tutanaklarını da merakla bekliyor.

Ayrıca, bugün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Fed Yönetim Kurulu Başkanı Michelle Bowman'ın yapacağı açıklamalar da dikkatle takip edilecek.

Faiz İndirimleri Ertelenebilir

CME Group'un FedWatch aracında belirtildiği üzere, yatırımcılar şu anda faiz indirimleri için olası başlangıç noktası olarak Haziran ayını tercih ediyor ve bu durum Mart ayına odaklanan önceki beklentilerden bir kayma anlamına geliyor.

 

İlgili Haberler