Hedge fonlar Nvidia ve Apple hisselerini satıp pozisyonlarını azalttı

Hedge fonlar Nvidia ve Apple hisselerini satıp pozisyonlarını azalttı

Goldman Sachs'ın paylaştığına göre Nvidia'nın bilançosunun açıklanmasından önce hedge fonlar Apple ve Nvidia dahil muhteşem yedili olarak bilinen teknoloji devlerindeki hisselerini satarak pozisyonlarını azaltma yoluna gitti.

A+A-

Goldman Sachs Group Inc'e göre hedge fonlar, piyasadaki aşırılık işaretlerinin ortasında dördüncü çeyrekte 'Muhteşem Yedili' olarak bilinen teknoloji hisselerinde pozisyon azalttı.

Ben Snider ve Jenny Ma'nın da aralarında bulunduğu Goldman Sachs stratejistleri, 2,6 trilyon dolarlık hisse senedi pozisyonuna sahip 722 hedge fonu analiz ettikleri notta, "Fonlar, ağırlıkları rekor seviyelere yükselirken Muhteşem Yedili'nin çoğunda net satıcı oldu" diye yazdı.

Değişiklikler, yatırımcıların Apple Inc., Microsoft Corp., Nvidia Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc. ve Tesla Inc. hisselerinden oluşan grubun, S&P 500'ün yüzde 24'lük kazancına karşılık yüzde 106'lık bir endeks artışının yaşandığı geçen yılki performansını tekrarlayıp tekrarlayamayacağını giderek daha fazla sorguladığının altını çiziyor.

Bazı stratejistler, grup genelinde büyüme tahminlerinin geniş bir dağılım gösterdiğine dikkat çekmeye başladı.

Goldman ekibi, Microsoft, Apple ve Nvidia'nın "hedge fon popülaritesinde en büyük net düşüşe sahip teknoloji hisseleri arasında yer aldığını, Snap Inc. gibi iletişim hizmetleri hisselerinin ise eklendiğini yazdı.

Goldman ekibi, "Yüksek değerli teknoloji hisselerini azaltırken, hedge fonlar bazı büyüme odaklı hisselerde fırsatlar aradı" diye yazdı. Fonlar, güçlü ABD ekonomik verileri ve küresel üretimdeki iyileşme ipuçlarıyla bu tercihi 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkararak, defansifler yerine döngüsel hisselere yönelmeye devam etti.

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
İlgili Haberler