Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekorların ardından bu hafta nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekorların ardından bu hafta nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemleri, geçen haftaki rekor kapanışların ardından kayıpla açıldı

A+A-

Çoğu borsanın tatil nedeniyle kapalı olduğu Pazartesi günü Asya piyasaları karışık seyrederken, New York borsası vadeli işlemleri S&P 500'ün geçen hafta ilk kez 5.000'in üzerinde kapanmasının ardından hafif bir gerileme yaşadı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi %0,4, Hindistan'ın Sensex endeksi ise %0,7 değer kaybetti. Buna karşın Tayland'ın SET endeksi hafifçe yükseldi ve Endonezya'nın gösterge endeksi yaklaşan seçimler öncesinde artış gösterdi.

Çin ve Japonya'nın tatil olması haber akışını sınırladı. Bu hafta ABD tüketici enflasyonu beklentileri ve Japonya'nın 2023'ün son çeyreğine ilişkin GSYH büyümesi verileri takip edilecek.

Cuma günü S&P 500, bir ayda 10. rekorunu kırarak %0,6 yükseldi ve 5.026,61 seviyesinden kapanarak son 15 hafta içinde 14'üncü haftayı kazançla kapattı. Nasdaq bileşik endeksi %1,2 yükselirken, Dow Jones Endüstriyel bir önceki gün rekor kırdıktan sonra yatay seyrederek geride kaldı.

New York borsasındaki yükseliş, ABD'de enflasyonun düşeceği ve Fed'in faiz oranlarını düşüreceği umutlarına dayanıyor. Nvidia, Microsoft ve Amazon'un öncülük ettiği Büyük Teknoloji Hisseleri, son zamanlardaki yapay zeka teknolojisi çılgınlığından faydalanarak piyasayı yönlendirmeye devam ediyor.

Cloudflare, zorlu ekonomik koşullara rağmen son çeyreğinde analist beklentilerini aşarak %19,5 yükseldi. Genel olarak S&P 500'te kazançlar çoğunlukla beklentileri aşarak yatırımcı iyimserliğini destekledi.

Ancak bazı uzmanlar piyasadaki potansiyel aşırı değerlenme ve aşırı risk alma konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler