Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli kotratlar istihdam verileri öncesi yükseldi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli kotratlar istihdam verileri öncesi yükseldi

New York borsası vadeli kontratlar Ağustos ayı istihdam raporu öncesinde yükseldi.

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Cuma günü, merakla beklenen ve istihdam artışının Ağustos ayında yavaşladığını gösterebilecek ve Federal Rezerv'in faiz artırımlarında duraklama beklentilerini güçlendirebilecek bir veri öncesinde yükseldi.

Çalışma Bakanlığı'nın yakından izlenen raporuna göre Temmuz ayındaki 187.000 kişilik istihdam artışının ardından geçen ay tarım dışı istihdamın 170.000 kişi artması bekleniyor. İşsizlik oranının ise değişmeyerek %3,5 seviyesinde kalacağı tahmin ediliyor.

Dow e-minis 121 puan veya %0,35, S&P 500 e-minis 14,75 puan veya %0,33 ve Nasdaq 100 e-minis 22,25 puan veya %0,14 artış gösterdi.

Maaş bordroları raporu, iş ilanlarında düşüş ve beklenenden daha düşük özel istihdam artışı gösteren son verileri takip edecek.

Enflasyon verisi de Fed'in piyasaları cezalandıran sıkılaştırma kampanyasına ara vereceği yönündeki umutları destekleyerek teknoloji ağırlıklı Nasdaq'ı son dört haftanın en yüksek seviyesine çıkardı.

S&P Küresel İmalat Nihai PMI açıklanacak olup, diğer veri noktaları da gün boyunca radarda olacak. Her iki veri de Ağustos ayına ait.

CME FedWatch Tool'a göre para piyasaları Eylül ayı politika toplantısında faiz artırımına ara verilmesi ihtimalini %89, Kasım toplantısında ise %56 olarak görüyor.

Broadcom, yonga üreticisinin zayıflayan kurumsal talep nedeniyle cari çeyrek gelirini beklentilerin altında tahmin etmesiyle piyasa öncesi %4,2 düştü.

Dell Technologies, kişisel bilgisayar üreticisinin yapay zeka patlamasından faydalanarak yıllık gelir ve kar tahminlerini yükseltmesinin ardından %10,1 yükseldi.

Lululemon Athletica, yogawear üreticisinin Perşembe günü üçüncü çeyreğin "sağlam bir başlangıç" olduğunu söylemesinin ve yıllık kar ve gelir tahminlerini ikinci kez yükseltmesinin ardından %2,1 değer kazandı.

İlgili Haberler