Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler değer kaybetti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler değer kaybetti

New York borsasında Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler dünkü tatilin ardından haftanın ilk işlem gününde değer yitirdi

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü hafif bir düşüş yaşarken yatırımcıların Federal Rezerv'in faiz oranlarını hızla düşürme beklentileri azaldı.

Dow e-minis 113 puan (%0,29), S&P 500 e-minis 13,25 puan (%0,26) ve Nasdaq 100 e-minis 71,5 puanlık (%0,4) düşüş yaşadı

Buna karşın, perakende devi Walmart (NYSE:WMT) 2025 yılı için etkileyici bir satış tahmini açıklayarak Amerikalı perakendeciler için kazanç sezonunu güçlü bir başlangıçla başlattı.

Geçen hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşması, Fed'in gevşeme önlemlerine bir an önce başlaması yönündeki beklentileri boşa çıkarlıştıı. Bu gelişme, New York borsasında bu yıl daha da güçlenenralliyi durdurmuş ve yatırımcıların risk iştahını azaltmıştı.

S&P 500 5.000 Puanın Üzerinde Kaldı

Her ne kadar üç ana endeks de haftanın kapanışında düşüş yaşayarak beş hafta üst üste kazanç serisini sonlandırmış olsa da, S&P 500 önemli 5.000 puan eşiğinin üzerindeki konumunu korumayı başardı.

Çin'den Faiz İndirimi

Çin'in Salı günü gösterge mortgage oranını önemli ölçüde düşürmesine rağmen, yatırımcıların hisse senedi piyasalarına olan güveni sarsılmadı ve genel risk duyarlılığı üzerinde baskı oluşturdu.

Goldman Sachs S&P 500 Hedefini Revize Etti

Goldman Sachs, daha olumlu bir kazanç görünümüne işaret ederek S&P 500 için yılsonu hedefini 5.200 olarak revize etti ve mevcut seviyelerden yaklaşık %4'lük bir artışa işaret etti.

Yatırımcılar Fed'i Bekliyor

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların yaklaşık %79'u Haziran ayında en az 25 baz puanlık bir faiz indirimini hesaba katıyor. Buna karşın, Mayıs ayında faiz indirimi beklentisi Ocak ortasındaki %85 seviyesinden %37'ye geriledi.

Yatırımcılar şimdi Fed'in son politika toplantısının tutanaklarının açıklanmasını ve bu hafta içinde çeşitli merkez bankası yetkililerinin yorumlarını merakla bekliyor.

Nvidia Mali Tabloları Merakla Bekleniyor

Bir günlük tatille birlikte uzun bir hafta sonunun ardından piyasalar yeniden hareketlenirken, tüm gözler Çarşamba günü piyasa kapanışından sonra açıklanacak olan çip tasarımcısı Nvidia'nın (NASDAQ:NVDA) kazanç raporunda olacak. Bu rapor, yapay zekânın (AI) potansiyelini çevreleyen piyasa duyarlılığı için bir turnusol testi görevi görecek.

Walmart Yükselişte

Walmart, Wall Street'in beklentilerini büyük ölçüde aşan 2025 mali yılı satış tahminini açıklamasının ardından %2,4'lük kayda değer bir yükseliş sergiledi. Buna ek olarak, perakende devi yıllık temettüsünü %9 oranında artırdı.

Home Depot Düşüşte

Akıllı TV üreticisi olan Vizio'yu 2,3 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklamasının ardından %15,2 oranında artış gösterdi. Buna karşılık Home Depot (NYSE:HD), 2024 satışlarının Wall Street tahminlerinin altında kalacağını öngörmesinin ardından %2,2'lik bir gerileme yaşadı.

İlgili Haberler