Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler haftaya yükselişle başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler haftaya yükselişle başladı

Dow e-minis 74 puan ya da %0,22, S&P 500 e-minis 6,5 puan ya da %0,15 ve Nasdaq 100 e-minis 41,5 puan ya da %0,28 artış gösterdi.

A+A-

New York borsası hisse senedi endeksi vadeli işlemleri Pazartesi günü, Federal Rezerv'in faiz oranı gidişatı hakkında daha fazla ipucu sunacak olan bu haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak önemli enflasyon ve istihdam verileri öncesinde yükseldi Ayrıca Çin'in piyasalarını canlandırmak için aldığı önlemler de daha fazla destek sağladı.

Dow e-minis 74 puan ya da %0,22, S&P 500 e-minis 6,5 puan ya da %0,15 ve Nasdaq 100 e-minis 41,5 puan ya da %0,28 artış gösterdi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısında ABD merkez bankasının faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebileceğini söylemesinin ardından Cuma günü hisse senetleri dalgalı bir seansı yükselişle kapatmıştı.

Şimdi gözler Perşembe günü açıklanacak olan ve Fed'in dikkat ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi raporuna ve Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine çevrildi.

Bu veriler, ABD ekonomisindeki şaşırtıcı gücün faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı beklentilerini artırdığı bir dönemde açıklanacak.

UBS Global Wealth Management baş yatırım yetkilisi Mark Haefele, "Temel görüşümüz Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sonuna geldiği yönünde olsa da, Fed'e ilişkin görüşler önümüzdeki haftalarda verilere bağlı olarak değişmeye devam edebilir," dedi.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların Fed'in sıkılaştırmaya ara vereceğine dair tahminleri Eylül toplantısı için değişmezken, Kasım ayında 25 baz puanlık faiz artırımına dair beklentiler Powell'ın Jackson Hole açıklamalarının ardından bir hafta önceki %38 seviyesinden %51'e yükseldi.

Çin'in Pazartesi gününden itibaren hisse senedi alım satımındaki damga vergisini yarıya indirmesi, aralarında PDD Holdings, JD.com, Baidu ve Alibaba'nın da bulunduğu Çin şirketlerinin ABD'de işlem gören hisselerinin açılış zili öncesinde %1,2 ila %1,4 arasında yükselmesine neden oldu.

Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng'in ABD'de işlem gören hisseleri, şirketin Didi'nin elektrikli araç geliştirme işini 744 milyon dolara varan bir anlaşmayla satın alacağını açıklamasının ardından %5 yükseldi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Amgen'in Horizon Therapeutics'i 27,8 milyar dolara satın almasına yönelik itirazını askıya aldı. Horizon Therapeutics'in hisseleri %5,2 yükseldi.

İlgili Haberler