Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugün işlem yapılacak mı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugün işlem yapılacak mı

New York borsasında haftanın ilk gün "President's Day" tatili nedeniyle işlem yapılmayacak

A+A-

New York borsası "President's Day" tatili nedeniyle haftanın ilk işlem gününde kapalı olacak. Piyasalarda, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusu hala en önemli gündem maddesi olarak önemini koruyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD enflasyon verisinin tahminleri aşmasıyla birlikte, Mart ayı toplantısında beklenen faiz indiriminin Mayıs ayı toplantısına ertelendiği gözlemlendi.

Piyasalarda yön arayışı devam ederken, yatırımcıların Çarşamba günü yayınlanacak Fed'in son toplantısına ilişkin tutanaklardan, bankanın gelecek dönem para politikasında izleyeceği yola dair mesajlar bulmaya çalışacağı bekleniyor.

Euro bölgesinde ise yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak enflasyon verisini takip edecekler. Euro bölgesinde TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0,4 gerilemesi beklenirken, yıllık bazda ise yüzde 2,8 olarak açıklanması bekleniyor.

Ayrıca, çip üreticisi Nvidia'nın dördüncü çeyrek sonuçlarında 20.37 milyar dolar gelir ve 4.59 dolar hisse başı kazanç açıklaması bekleniyor. Nvidia son işlem gününde 1.79 trilyon dolar piyasa değeri ile Amazon'u geride bırakarak dünyanın en değerli dördüncü şirketi oldu.

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq geçen haftanın son işlem gününü negatif bir görüntüyle kapattı. Nasdaq 100 endeksi yıl başından bu yana %6'lık bir getiri seviyesine ulaştı. ABD borsalarında bilançolar açıklanmaya devam ederken, bu hafta Home Depot Inc, Walmart Inc, Keysight Technologies Inc, Palı Alto Networks Inc, CoStar Group Inc, Exolon Inc, Analog Devices Inc, Nordson Inc, Etsy Inc, Nvidia Inc, Newmont Corp, Iron Mountain Inc, Pool Corp, Pioneer Natural Resources Co, Quanta Services Inc, Moderna Inc, Booking Holdings Inc ve Warner Bros Discovery şirketlerinin bilançoları öne çıkıyor.

Öne çıkan şirket haberleri

Intel (INTC): ABD, Intel'e 10 milyar dolardan fazla sübvansiyon vermeyi düşünüyor.

Fisker (FSR): Fisker, hisselerini 30 işlem günü boyunca ortalama 1 doların altında kapanması nedeniyle New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan uyarı aldığını açıkladı.

İlgili Haberler