Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta yorgunluk belirtilerinin ardından düzeltme mi gelecek

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta yorgunluk belirtilerinin ardından düzeltme mi gelecek

S&P endeksi geçen hafta küçük bir düşüş sonrası, Perşembe günü yeniden rekor seviyeye ulaşmayı başardı

A+A-

New York borsası, son 14 haftadır istikrarlı bir yükseliş trendindeyken, analistler potansiyel uyarı işaretlerine dikkat çekiyor ve yatırımcıları olası bir kısa vadeli düzeltmeye karşı hazırlıklı olmaya çağırıyor.

Enflasyondaki belirsizlikler ve perakende satışlardaki dalgalanmalar, borsanın direncini zayıflatma potansiyeli taşıyor. S&P endeksi geçen hafta küçük bir düşüş sonrası, Perşembe günü yeniden rekor seviyeye ulaşmayı başardı. Dow Jones Industrial sınırlı bir düşüş yaşarken, Nasdaq daha kayda değer bir düşüş yaşadı. Tahvil getirilerinde ise artış kaydedildi.

Ocak ayı enflasyon verileri, beklentileri aşarak yatırımcıları endişelendiriyor. Bu durum, Federal Rezerv'in para politikası yönüne dair belirsizlikleri artırıyor. Son raporlar, Fed'in daha az destekleyici bir duruş sergileyeceğine işaret ediyor ve piyasa konsensüsü faiz indirimlerinin Haziran ayına kadar ertelenebileceği yönünde değişiyor.

Analistler, önümüzdeki birkaç ay boyunca temel ekonomik göstergelerin izlenmesinin önemini vurguluyor. İstihdam yaratma ve GSYH büyümesindeki son eğilimler umut verici olsa da, enflasyonist baskıların sürmesi piyasa beklentilerini yeniden şekillendirebilir.

2024 yılında faiz indirimi olasılığı belirsizliğini hala koruyor. Analistler, işsizlik oranlarının %4'ün altında kalması ve enflasyonun yüksek seyretmesi gibi koşulların karşılanması gerektiğine dikkat çekiyor. Piyasanın daha az faiz indirimine dayanabilmesi, ekonomi ve işgücü piyasasının gücüne bağlı.

Ancak, borsada yükseliş hissiyatının artması ve çeşitli göstergelerin risk iştahının arttığına işaret etmesiyle birlikte yatırımcıların rehavetine dair endişeler de ortaya çıkıyor. Piyasa katılımcıları yakın vadede potansiyel bir düzeltme beklese de, genel yükseliş eğilimi önemli bir gerilemeden ziyade sığ bir düşüşe işaret ediyor.

Değerleme konusundaki endişelere rağmen, önümüzdeki yıllarda güçlü kalacağı tahmin edilen kazanç büyüme beklentilerine ilişkin iyimserlik hakim. Bu olumlu görünüm, sağlam bir ekonomik temelden kaynaklanıyor ve yatırımcıların sürdürülebilir kâr büyümesine olan güvenini destekliyor.

Analistler, elverişli ekonomik koşullar ve güçlü kazanç tahminleriyle desteklenen hisse senedi fiyatlarında yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

 

İlgili Haberler