Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'taki düşüşlerden nasıl korunursunuz?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'taki düşüşlerden nasıl korunursunuz?

Goldman Sachs Yatırımcılara Ucuz Portföy Sigortası Tavsiyesi Verdi: Dalgalanma Yakında!

A+A-

New York borsasında, ABD Merkez Bankası FED'in 20 Mart'ta yapacağı toplantıya ilgi en üst düzeye çıkarken Goldman Sachs stratejistleri, yaklaşan bir piyasa dalgalanmasına karşı yatırımcıları uyardı ve beklenen oynaklık başlamadan önce ucuz bir portföy sigortası satın almalarını tavsiye etti.  Konu ile ilgili açıklamalarında Goldman'ın türev ürünler ekibi, yatırımcıların yakın vadeli VIX (Piyasa oynaklığını ölçen Cboe Volatilite Endeksi) alım opsiyonları satın almasını öneriyor. Goldman, bu opsiyonların önümüzdeki ay yaşanabilecek keskin düşüşlere karşı uygun maliyetli bir koruma sağlayacağını savunuyor.

Son aylarda, piyasadaki ralli ve VIX alımları gibi düşüş, söz konusu opsiyonlarının fiyatlarının düşmesine katkıda bulundu. Bu opsiyonlar, piyasa düşüşleri sırasında getiri sağlıyor. Goldman ekibi, "Hisse senetlerinde bir geri çekilme olması durumunda bu alım opsiyonlarının cazip bir koruma sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Söz konusu tavsiye, Goldman'ın bir modelinden ilham alıyor. Goldman'ın modellemesi, yaklaşan bir piyasa düşüşü olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Bunu gösteren faktörler arasında uzun süreli piyasa rallileri, yatırımcı rehaveti ve yaklaşan bazı önemli olaylar yer alıyor.

Ek olarak, yaklaşan kurumsal kazanç raporları ve enflasyonla ilgili ekonomik veri açıklamaları da piyasa istikrarı için risk oluşturuyor. Goldman ekibi, beklenmedik bir makro şokun VIX'i 28'e kadar yükseltebileceğini öngörüyor.

Mevsimsel eğilimler de Goldman'ın bu endişelerine katkıda bulunuyor. Tarihsel veriler bahar aylarında volatilitede tipik bir artışa işaret ediyor. VIX'in son otuz yılda Nisan ayında ortalama 19 seviyesinde olması uzmanlara göre oldukça dikkat çekici.

Stratejistler, "VIX'in tarihsel olarak düşük seviyelerde olması, S&P 500'ün tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşması ve yaklaşan makro/mikro katalizörlerle birlikte, VIX alım opsiyonlarına sahip olmak, yatırımcılar için cazip bir fırsat sunuyor" dedi.

İlgili Haberler