S&P 500'ün yeni yıldız hissesi Micron mu olacak, hedef fiyat artırıldı

S&P 500'ün yeni yıldız hissesi Micron mu olacak, hedef fiyat artırıldı

Micron Technology Yapay Zeka Atağı ile Hisselerini Uçuracak!

A+A-

Micron Technology Inc., yapay zeka (AI) sistemlerine girişiyle yatırımcıları heyecanlandırıyor. Citi Research analistlerinden Christopher Danely, Micron'un Nvidia ile yaptığı AI iş birliğinin hisse senedi fiyatını önemli ölçüde yükseltme potansiyeline sahip olduğunu savunuyor.

Fiyat Hedefi %60 Artırıldı

Danely, Micron hisseleri (MU) için fiyat hedefini 95 dolardan 150 dolara yükselterek, FactSet'te listelenen tüm analist tahminlerini geride bıraktı. Bu, Micron'un Perşembe günkü kapanış fiyatına göre %60'ın üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Danely'nin yeni fiyat hedefi, 2026 mali yılı için tahmin edilen hisse başına 10 doların biraz üzerindeki kazanca 15 kat çarpanı uygulanarak hesaplandı. Bu prim, Micron'un yapay zekaya artan maruziyetine ve Broadcom (AVGO) ve AMD gibi AI odaklı şirketlere piyasanın gösterdiği ilgiye dayandırılıyor.

Güçlü Mali Sonuçlar Bekleniyor

Micron, ikinci çeyrek mali sonuçlarını 20 Mart'ta açıklayacak. Danely, güçlü DRAM fiyatlandırması ve daha yüksek marjlı ürünlere odaklanmanın şirketin konsensüs tahminlerini aşmasına yardımcı olacağına inanıyor. Danely, sınırlı üretim artışı ve AI uygulamalarında artan bellek talebine bağlı olarak DRAM fiyatlarının bu yıl %52 artabileceğini öngörüyor.

Danely, Micron hisselerini "al" olarak derecelendirdikten sonra hisseler Cuma günü %1'den fazla yükseldi.

Cowen & Co. analisti Krish Sankar da Micron'un kazanç raporu öncesinde iyimserliğini dile getirerek fiyat hedefini 100 dolardan 120 dolara yükseltti. Sankar, Micron'un yüksek bant genişlikli bellek (HBM) pazarındaki liderlik konumunun önemini vurguluyor ve Micron'un HBM3E ürününün önümüzdeki yıl %25'in üzerinde pazar payı kazanmasını bekliyor.

Sankar da Micron'a ilişkin "daha iyi performans" notunu korurken, şirketin gelişen bellek pazarında güçlü bir konumda olduğunu savunuyor.

 

İlgili Haberler