New York borsasฤฑnda Dow Jones ve S&P 500 vadeli iลlemleri enflasyon verileri sonrasฤฑ yรผzde 0,4 oranฤฑnda deฤer kazandฤฑ. Aรงฤฑklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altฤฑnda kalmasฤฑ, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) bu yฤฑl faiz indirimlerine devam etme olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ artฤฑrarak piyasalarฤฑ destekledi.
TSฤฐ 15:40 itibarฤฑyla S&P 500 Vadeli ฤฐลlemleri yรผzde 0,6, Nasdaq 100 Vadeli ฤฐลlemleri ise yรผzde 0,9 oranฤฑnda yรผkselmiล durumda. Aรงฤฑlฤฑล รถncesi iลlemlerde S&P 500 haftayฤฑ yรผzde 1,1’lik artฤฑลla tamamlama yolunda ilerlerken, Nasdaq ve Dow Jones’un haftalฤฑk kazanรงlarฤฑ yรผzde 1,2 civarฤฑndaydฤฑ.
Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, ABD ve รin liderlerinin gรถrรผลme yapacaฤฤฑ haberleri ile yรผkseliล yaลanmฤฑลtฤฑ.
Enflasyon verisi Dow Jones ve piyasalarฤฑ destekledi

Cuma gรผnรผ erken saatlerde aรงฤฑklanan ve hรผkรผmetin kapanmasฤฑ nedeniyle geciken Eylรผl ayฤฑ Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE) verileri, Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500’de olduฤu gibi tรผm piyasalarฤฑn yรถnรผnรผ belirledi. TรFE, Eylรผl ayฤฑnda yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 3,0 artarak yรผzde 3,1’lik beklentinin, aylฤฑk bazda ise yรผzde 0,3 artarak yรผzde 0,4’lรผk beklentinin altฤฑnda kaldฤฑ.
ING analisti Francesco Pesole, yayฤฑmladฤฑฤฤฑ notta, manลet ve รงekirdek enflasyonun yรผzde 3,0’a yakฤฑn seyretmesiyle Fed’in รถnรผmรผzdeki hafta yapacaฤฤฑ toplantฤฑda faiz indirimine gidebileceฤini ve daha fazla gevลeme sinyali verebileceฤini belirtti. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, Fed’in bu ay faizleri 25 baz puan dรผลรผreceฤini ve Aralฤฑk ayฤฑnda bir indirim daha yapacaฤฤฑnฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde fiyatlฤฑyor.
ABD-รin gรถrรผลmesi onaylandฤฑ, ticaret gerilimi azaldฤฑ

Piyasalardaki iyimserliฤi artฤฑran bir diฤer geliลme ise Beyaz Saray’ฤฑn, Baลkan Trump’ฤฑn รถnรผmรผzdeki hafta Gรผney Kore’deki APEC zirvesinde รin Devlet Baลkanฤฑ Xi Jinping ile gรถrรผลeceฤini Perลembe gรผnรผ doฤrulamasฤฑ oldu.
Planlanan gรถrรผลme, Washington’un รin mallarฤฑna yรผzde 100 gรผmrรผk vergisi tehdidi ve Pekin’in nadir toprak elementleri ihracatฤฑna kฤฑsฤฑtlama getirmesinin ardฤฑndan geldi. Diyalogun yeniden baลlama ihtimali, ticaret anlaลmazlฤฑklarฤฑnฤฑn yatฤฑลacaฤฤฑna dair umutlarฤฑ artฤฑrdฤฑ.
รte yandan Baลkan Trump, Kanada ile tรผm ticaret mรผzakerelerinin sonlandฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, Ottawa’yฤฑ merhum Baลkan Ronald Reagan’ฤฑ iรงeren “sahte” bir reklam kullanmakla suรงladฤฑ.
Bilanรงo sezonu รถncesi ลirket haberleri

Cuma gรผnรผ bilanรงo takvimi nispeten sakin olsa da, bazฤฑ ลirketlerden รถnemli haberler geldi. Yarฤฑ iletken รผreticisi Intel (INTC), รผรงรผncรผ รงeyrek kรขrฤฑnฤฑn beklentileri aลmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan piyasa aรงฤฑlฤฑลฤฑ รถncesinde yรผkseldi. Ford (F) hisseleri de ลirketin beklentileri aลan รงeyrek geliri aรงฤฑklamasฤฑyla deฤer kazandฤฑ.
Perakende ลirketi Target (TGT) ise, yeniden yapฤฑlanma kapsamฤฑnda 1.800 kurumsal pozisyonu kaldฤฑracaฤฤฑnฤฑ duyurmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan hafif yรผkseldi. รnรผmรผzdeki hafta Apple ve Microsoft dahil olmak รผzere “Magnificent Seven” olarak adlandฤฑrฤฑlan teknoloji devlerinin beลinin sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ bekleniyor.
Emtia piyasalarฤฑnda haftalฤฑk gรถrรผnรผm

Petrol fiyatlarฤฑ, Rusya’nฤฑn en bรผyรผk iki petrol ลirketine yรถnelik yeni ABD yaptฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn arz endiลelerini artฤฑrmasฤฑyla haftayฤฑ kazanรงla kapatmaya hazฤฑrlanฤฑyor. Brent petrol yรผzde 0,2 artฤฑลla 66,12 dolara, ABD ham petrolรผ ise yรผzde 0,2 artฤฑลla 61,88 dolara yรผkseldi. Her iki gรถsterge de haftalฤฑk bazda yรผzde 7’lik bir artฤฑลa doฤru ilerliyor.
Altฤฑn fiyatlarฤฑ ise 10 haftadฤฑr ilk kez haftalฤฑk dรผลรผลe yรถneldi. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn rekor seviyelerin ardฤฑndan kรขr realizasyonuna gitmesi ve aรงฤฑklanan enflasyon verilerini deฤerlendirmesiyle spot altฤฑn yรผzde 1 dรผลรผลle 4.082,61 dolara geriledi. Hafta baลฤฑnda tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลan altฤฑn, bu hafta yรผzde 3’รผn รผzerinde deฤer kaybetti.








