Dünya devinde vergi krizi: Skandal ortaya çıktı 8 ortağını işten attı

Dünya devinde vergi krizi: Skandal ortaya çıktı 8 ortağını işten attı

PwC Avustralya, vergi kaçağı skandalı nedeniyle sekiz ortağını işten çıkardı.

A+A-

PwC Avustralya, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, eski bir ortağı tarafından hükümetin gizli vergi planlarının sızdırılmasıyla ilgili olarak yürütülen iç soruşturma kapsamında, aralarında eski genel müdürünün de bulunduğu sekiz ortağını işten çıkardığını duyurdu.

PwC'den yapılan açıklamada, soruşturmanın "gizli bilgilerin kötüye kullanımının" mesleki standartları ihlal ettiği çok sayıda örnek bulduğu ve ayrıca ihlalleri ele almak için "liderlik ve yönetişim başarısızlığı" tespit ettiği belirtildi.

CEO vekili Kristin Stubbin yaptığı açıklamada "Hesap verebilirlik, kültürümüzü geliştirmek için kritik öneme sahiptir ve bugüne kadar yürüttüğümüz soruşturmaya dayanarak, bazı ortakların davranışlarının kendilerinden beklenenin altında kaldığı açıktır. Şimdi bu kişiler hatalı davranışlarından dolayı sorumlu tutuluyorlar" şeklinde konuştu.

İşten çıkarmalar, Avustralya hükümetine kurumlar vergisinden kaçınmayı hedefleyen yeni vergi yasaları konusunda danışmanlık yapan eski bir ortağın, dünya çapında iş almak için kullanılan gizli taslakları meslektaşlarıyla paylaşmasının ardından PwC'nin skandalın etkilerini kontrol altına almak için attığı son adım oldu.

Ayrılan ya da ayrılma sürecinde olan sekiz ortak arasında, hükümetin vergi planları hakkında gizli bilgiler içeren e-postalar aldığını itiraf ettikten sonra Mayıs ayında istifa eden eski genel müdür Tom Seymour da bulunuyor.

Ortaklardan üçü, "mesleki sorumluluklarını yerine getirmeyen" eylemleri nedeniyle seçildi.

Firmanın finansal hizmetler bölümünün başkanı da dahil olmak üzere diğer beş kişi, eylemleri önleme veya "diğerlerini davranışlarından sorumlu tutma" konusundaki başarısızlıkları nedeniyle görevden alındı.

PwC'den yapılan açıklamada "Bu durum, kötü davranışların hiçbir hesap verme sorumluluğu olmaksızın devam etmesini sağlamıştır. Bu davranışlar PwC'nin standartlarına göre kabul edilebilir değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır." denildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler