e-ticaret NFT ve Metaverse’e göre evrilecek

e-ticaret NFT ve Metaverse’e göre evrilecek

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, 2023’te işletmelerin Bitcoin ile ödeme alabileceklerini kaydetti.

A+A-

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, hedeflerinin 2023'e kadar 50 bin işletmeyi e-ticarete taşımak olduğunu belirterek,  “Ayrıca 2023’te bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. 2023’te işletmeler Bitcoin ile ödeme alabilecek.  İnancımız 2030’a kadar dijitalleşmeyen, e-ticareti farklı modelleriyle kullanmayan işletme kalmayacak” dedi.

Fiziksel mağazaya bağlı kalmadan Türkiye’ye ve Dünya’ya satış yapılabilecek

E-ticaret dünyasının oldukça geniş bir ekosistem olduğunun da altını çizen Özkara, “Bu işin yazılım süreci, kargolanması, ödeme sistemleri, muhasebesi, reklamı ise bu ekosistemin damarları gibi düşünülebilir. E-ticaret’i herkes için mümkün kılmak adına tüm bu alanlarda yenilikçi çözümler üretiyor ve iş ortaklıkları kuruyoruz.  Mevcut durumda KOBİ’ler  ve girişimciler e-ticaret platformlarında yüksek komisyon oranlarıyla veya düşük karlılıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Biz yakında lansmanını yapacağımız çözümler ile herkesin e-ticaret’e ilk adımını atmasını ve dilediğince satış yapmasını sağlayacağız. Böylece KOBİ’lerimiz ve girişimcilerimiz fiziksel mağazalarına bağlı kalmadan tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya satış yapabilecek fırsata sahip olacaklar” dedi.

NFT ve Metaverse’ten çok daha farklı bir dünya bizleri bekliyor

Özkara; “Ayrıca, Türkiye pazarındaki her fiziki mağaza satıcısının ilerleyen dönemlerde mutlaka bir online ticaret kanalı olacak. Gelecekte bizi bugünkü konuşulan NFT ve Metaverse konularından ve kavramlarından çok daha farklı bir dünya da karşılayacak. Bugün fiziki hayatta kullandığımız birçok ürünün ve ihtiyacın aslında sanal ortamlarda, Metaverse dünyasında da karşılık bulacak ürünler haline geleceğini,  büyük veya küçük markalı ürünler üretileceğini ve üretilen ürünlerin de öncelikle sanal dünyalarda sonrasında talebe bağlı olarak fiziksel dünyada da kullanılacağını öngörüyorum. Bazı markalar zaman içerisinde de hem fiziksel hem de sanal dünya için ürün ve kategoriler oluşturuyor olacaklar.  Bu alandaki cihazların ve teknolojik ürünlerin hayatımızda daha kolay girmesi ile zaman içerisinde daha fazla adapte olacağız. Bu noktada IdeaSoft e-ticaret çözümleri sunan bir şirket olarak değişen şartlara ve dünyalara göre farklı çözümler için çalışmalar yapıyor. İşletmelerin orada da ürünlerini sunabilmesi için geliştirdiğimiz çözümler olacak. 2023 e-ticaretin daha da büyüdüğü bir yıl olacak” diyerek sözlerini tamamladı. 

İlgili Haberler