ABD Baลkanฤฑ Barack Obama, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) baลkan yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ iรงin ฤฐsrail’in eski Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Stanley Fischerโฤฑ aday gรถstermek istiyor.
Beyaz Sarayโdan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Baลkan Obamaโnฤฑn Fed Yรถnetim Kurulu รผyelikleri iรงin dรผลรผndรผฤรผ isimler paylaลฤฑldฤฑ. ฤฐsrail Merkez Bankasฤฑ eski Baลkanฤฑ Stanley Fischer, Obamaโnฤฑn, Fed Baลkanฤฑ Ben Bernankeโnin gรถrevini ay sonunda devralacak olan Janet Yellenโin yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ iรงin dรผลรผndรผฤรผ isim oldu.
ABD ve ฤฐsrail รงifte vatandaลlฤฑฤฤฑ bulunan Fischer, para politikasฤฑnฤฑn รถnde gelen isimlerinden biri olarak biliniyor. Massachusetts Teknoloji Enstitรผsรผโnde (MIT) uzun dรถnem profesรถrlรผk yapan Fischerโin รถฤrencileri arasฤฑnda Fedโin ลu andaki baลkanฤฑ Bernanke de bulunuyor.
Fischerโin birรงok รถnemli gรถrevde bulunduฤunu belirten Obama, โO herkesin kabul ettiฤi, dรผnyanฤฑn รถnde gelen ve en tecrรผbeli ekonomik politika akฤฑllarฤฑndan ve kendisinin bu yeni gรถrevi kabul etmesinden dolayฤฑ minnettarฤฑm. Janet Yellen ile iyi bir takฤฑm oluลturacaklardan eminimโ ifadesini kullandฤฑ. Fishcher’in adaylฤฑฤฤฑ Obama tarafฤฑndan resmi olarak duyurulduktan sonra Senato’dan da onay almasฤฑ gerekiyor.







