EIA 2025 yılında petrol fiyatlarının düşeceğini öngördü

EIA 2025 yılında petrol fiyatlarının düşeceğini öngördü

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 2025'te petrol fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyor, üretimin talebi geride bırakmasını bekliyor.

A+A-

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) 2024 yılı ham petrol fiyat tahminlerini 8 cent/varil düşürerek WTI için 77,99 dolar/varil ve Brent için 82,49 dolar/varil'e indirdi ve kurum üretimin talepten daha hızlı artması nedeniyle 2025 yılında fiyatların daha da düşmesini bekliyor.

EIA, Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunda 2025 yılında WTI'ın ortalama 74,98 dolar/varil, Brent'in ise ortalama 79,48 dolar/varil olacağını öngördü. EIA, ham petrol üretiminin talebi geride bırakmasıyla birlikte, stokların 2025 yılında mütevazı bir şekilde artmasının ve ham petrol fiyatları üzerinde bir miktar aşağı yönlü baskı oluşturmasının beklendiğini belirtti.

Ancak EIA, bazı belirsizliklerin gelecekteki petrol fiyatlarını hala etkileyebileceğini vurguladı.

EIA, "Kritik Kızıldeniz nakliye kanalı etrafında artan gerilimler ve Orta Doğu'daki diğer gelişmeler Aralık başından bu yana fiyat baskısını artırdı ve tırmanmaları veya devam etmeleri halinde küresel petrol ticaret akışlarını bozma ve küresel petrol fiyatlarını daha da artırma potansiyeline sahipler" dedi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler