Ekonomi Bakanı'ndan kura müdahale açıklaması

Ekonomi Bakanı'ndan kura müdahale açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki son gelişmeler ve enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kura müdahale edilmemesi gerektiğini, ekonominin böyle sağlıksız ve spekülatif atakları kendi kuralları çerçevesinde mutlaka halledeceğini söyledi.

Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen ‘Kadın Girişimciler Uluslararası 2’nci Konferansı’nda yaptığı konuşmada konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Ekonomiyle ilgili 5 sene önce doğru olan her şeyin bugün yanlış olduğu durumların yaşandığını aktaran Zeybekci, “Eleştirilenlerden bir tanesi de enflasyon ve kurlar. Bunlar bir vücudun bazen rahatsızlandığında verdiği tepkiler diyelim buna inşallah 2018’de enflasyonla ilgili hissedilir iyileşmeleri yaşayacağız” diye konuştu.

Zeybekci kurla ilgili olarak ise “Tamamen spekülatiftir. Türkiye’nin bir yıllık geleceği ile ilgili toplam özel sektör ve kamu borçları anlamında baktığınız zaman mükellefiyetlerini yerine getirmesi garanti altındadır. Hiçbir sorunu yoktur. Bunların olduğu ortamda algıyla ilgili bir sıkıntı var. Spekülasyonla ilgili sıkıntılarımız var. Hep şunu söyledik  müdahale etmemek lazım, dokunmamak lazım. Ekonomi böyle sağlıksız spekülatif atakları kendi kuralları çerçevesinde mutlaka halledecektir” dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.