Ekonomik sıkıntı konut dolandırıcılığını artırıyor

Ekonomik sıkıntı konut dolandırıcılığını artırıyor

Freddie Mac, ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı

A+A-

Freddie Mac, tüketicilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalması nedeniyle konut dolandırıcılığının arttığı konusunda uyar yaptı.

Devlet destekli kuruluş, kafa karıştırıcı şartlar ve fahiş ücretler içerebilen yağmacı kredi uygulamalarına karşı dikkatli olmanın önemini vurguladı. Freddie Mac, bu aldatıcı uygulamalarla mücadele etmek için potansiyel borçlulara, kredi sözleşmelerine açıklık getirmek için sertifikalı danışmanlardan tavsiye almalarını tavsiye ediyor.

Freddie Mac'in uyarısında hem kiracılar hem de ev sahipleri dolandırıcılar tarafından hedef alındığı ve özellikle haciz kurtarma dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bu tür dolandırıcılıklar, genellikle evleri hacizden kurtarmaya yönelik sahte vaatler içerir. Sıkıntı yaşayan bireylerin gerçek yardım için doğrudan yasal kredi kurumlarına başvurmaları öneriliyor.

Uyarı aynı zamanda kiracıları da kapsamakta ve genellikle listelerdeki kötü dilbilgisi ve mantıksız derecede düşük fiyatlar yoluyla fark edilebilen kiralama dolandırıcılığının kurbanı olmamak için mülkleri iyice incelemeleri ve kira sözleşmelerini dikkatle okumaları çağrısında bulunmakta.

Buna ek olarak, tüketicilere taşınma dolandırıcılığını önlemek için taşınma şirketlerinin itibarını araştırmaları ve uygun sigortaya sahip olduklarını teyit etmeleri tavsiye edilmekte.

 

İlgili Haberler