'Elektrik dağıtım şirketleriyle kriz yönetimini görüştük'

'Elektrik dağıtım şirketleriyle kriz yönetimini görüştük'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi. Dönmez toplantı sonrası yaptığı açıklamada elektrik dağıtım şirketleriyle kriz yönetimi üzerine görüştüklerini belirtti.

A+A-

Bakan Dönmez elektrik şirketleriyle yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Bloomberg'in haberine göre toplantıda şirketlerin kriz yönetim planlarını ele aldıklarını belirten Bakan Dönmez “Her şirketimizle ayrı ayrı bu çalışmaları değerlendirdik, uyarılarımızı yaptık, yapılması gerekenleri paylaştık” dedi.

Dünyada ciddi bir enerji darboğazı olduğunu belirten Dönmez 2021’de elektrik ve doğalgaz faturalarında hükümetin yaklaşık 100 milyar TL’lik destekte bulunduğunu belirterek “bu destek hanehalkına böldüğümüzde yıllık 5 bin TL’ye tekabül ediyor. Bu yıl elektrikte birinci kademede dar gelirli vatandaşlarımızı korumaya yönelik düzenlediğimiz indirimli tarifede yüzde 50’lik desteğimiz devam ediyor, doğalgazda ise bu destekler yüzde 75’ler seviyesinde. Yani 100 TL’lik elektrik maliyetinin 50 TL’sini devletimiz karşılıyor, doğalgazda ise 100 TL’lik maliyetin neredeyse 75 TL’si hükümetimiz tarafından karşılanıyor.

Bu süreçte enerji sektöründen de sürece daha fazla katkı sağlamalarını beklediğimizi ifade ettik.” ifadesini kullandı.

Dönmez küçük ölçekli işletmelerden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen önerileri değerlendirdiklerini belirtti.

Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
İlgili Haberler