Elon Musk, Moskova’da bayıldı

Elon Musk, Moskova’da bayıldı

Elon Musk Moskova'da Ruslarla yaptığı toplantıda votka içtikten sonra bayıldı, başını masaya çarptı.

A+A-

Walter Isaacson’ın dünyanın en zengin adamı ‘Elon Musk’ adlı yeni kitabında ilginç anekdotlara yer verdi. Kitaba göre Elon Musk, Moskova'daki bir iş toplantısında körkütük sarhoş oldu.

2002 yılında Mars'a göndermek için roket satın alma görüşmeleri yapmak üzere Rusya'ya giden Musk, gece geç saatlerde parti yapmış ve akşamdan kalma bir halde toplantıya katılmış. Restoranda Rus işadamıyla buluşan Musk, kendisine "büyük votka shotları arasına serpiştirilmiş küçük yemek ısırıkları" servis edildiğini belirtti. Ancak votkanın etkisiyle Musk, başını masaya çarparak bayılmış.

Toplantı sırasında Mars Oasis projesine yatırım yapmak için Dnepr roketlerini satın alma anlaşması yapmayı uman Musk, Rusların talep ettiği fiyatla anlaşamayınca görüşmeler çökmüş. İlk aşamada roketleri 18 milyon dolara satın almayı düşünen Musk, Rusların aslında her bir roket için 21 milyon dolar talep ettiğini öğrenmiş. Bu olayın ardından Musk, Mars Oasis projesinden vazgeçmiş ve projenin hedefi olan Mars toprağında bitki yetiştirme fikri ötelenmiş.

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
İlgili Haberler