Elon Musk, NASA’ya uzay giysisi yapmayı teklif etti

Elon Musk, NASA’ya uzay giysisi yapmayı teklif etti

SpaceX CEO’su Elon Musk yaptığı bir açıklamada, eğer NASA isterse SpaceX’in daha ucuza uzay giysileri yapabileceğini söyledi.

A+A-

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) genel müfettişlik ofisi tarafından yapılan bir açıklamaya göre NASA, 2024’te yapılması planlanan Ay görevinde kullanılması planlanan uzay giysilerini belirlenen tarihlere kadar yetiştiremeyecek.

Açıklamalarda, “Uzay kıyafetlerinin geliştirilmesinde oluşan bu gecikmeler göz önüne alındığında, NASA’nın 2024’ün sonlarında yapmayı planladığı Ay inişi pek mümkün görünmüyor” ifadeleri kullanıldı.

Ancak SpaceX CEO’su Elon Musk bu görevin gecikmemesini sağlayabilir. Musk, Twitter’dan bu habere verdiği bir yanıtta şunu söyledi: “Gerekirse SpaceX bunu yapabilir”

Elon Musk’ın bu sözünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini henüz bilmiyoruz; ancak NASA’nın görevlerini kendi belirlediği tarihlerde yetiştirememesi, özel uzay şirketlerinden yardım almak zorunda kalacağını gösteriyor.

SpaceX daha önce birkaç görevde kullanılan uzay kıyafetleri tasarlamıştı. Ancak bu kıyafetler, Ay’a iniş görevi gibi zorlu görevlerde kullanılabilecek kıyafetler değildi.

SpaceX, kısa bir süre önce de Ay görevine farklı bir konuda dahil olmuştu. Şirket, görevde kullanılacak olan uzay aracını üretmek için NASA ile 2,9 milyar dolarlık bir sözleme imzalamıştı.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
Etiketler : , ,