Endonezya, palm yağı ihracatını sıkılaştıracak

Endonezya, palm yağı ihracatını sıkılaştıracak

Endonezya, arz garantisi için 1 Ocak'tan itibaren palm yağı ihracatını sıkılaştıracak.

A+A-

Bir hükümet yetkilisi Endonezya'nın 1 Ocak'tan itibaren yurt içinde satılan her ton için ülke dışında daha az sevkiyata izin vererek palm yağı ihracat kurallarını sıkılaştıracağını ve yeterli yerel arz olmasını sağlamayı amaçladığını bildirdi.
Yeni bir düzenlemeye göre, ihracatçıların yurt içi satış hacimlerinin altı katı, yani mevcut oranın sekiz katının altında sevkiyat yapmasına izin verilecek.

Denizcilik ve yatırım işleri koordinasyon bakanlığından üst düzey bir yetkili Septian Hario Setio, politika değişikliğinin arkasındaki nedeni açıklarken, "Özellikle 2023'ün ilk çeyreği için yerel arzı güvence altına almak için" dedi.
Seto, oranın yemeklik yağ mevcudiyeti ve fiyatları da dahil olmak üzere yerel durum dikkate alınarak periyodik olarak değerlendirileceğini belirtti.
Endonezya, bu yılın başlarında, yemeklik yağ fiyatlarının kontrolden çıkmasını önlemek için bir mücadele verdi ve arzı sağlamaya ve fiyatı düşürmeye çalışmak için hurma yağı ürünlerine farklı derecelerde başarı ile ihracat önlemleri getirdi.


İlgili Haberler