Enerjisa Enerji Aล ile Teknosa, รงevreye duyarlฤฑ olmak adฤฑna kentte yeni iล birliฤine imza attฤฑ.
“ฤฐลimin enerjisi” รงatฤฑsฤฑ altฤฑnda sunduฤu doฤa dostu รผrรผnlerle mรผลterilerinin enerji tรผketiminde tasarruf saฤlayarak yenilenebilir enerji kullanฤฑmฤฑnฤฑ artฤฑran Enerjisa Enerji Aล’nin gรผneล enerjisi santrali uygulamasฤฑ, Teknosa maฤazasฤฑnฤฑn da bulunduฤu Sabancฤฑ ฤฐล Merkezi’nde kuruldu.
Merkezin รงatฤฑsฤฑna kurulan 320 panelin, yฤฑlda yaklaลฤฑk 58 hanenin tรผketimine yakฤฑn elektrik รผretimi yapmasฤฑ ve 94 ton karbondioksit salฤฑnฤฑmฤฑnฤฑ engellemesi hedefleniyor.
“Bu projeyle gurur duyuyorum”
Enerjisa Enerji Aล รst Yรถneticisi (CEO) Murat Pฤฑnar, gazetecilere yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Sabancฤฑ Holding’in iลlerine baลladฤฑฤฤฑ Adana topraklarฤฑna kardeล ลirketleri Teknosa ile yatฤฑrฤฑm yapmaktan gurur duyduklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Dรผnyada 2050’de “sฤฑfฤฑr karbon” hedefine ulaลฤฑlabilmesi iรงin bรผyรผk รงaba gรถsterilmesi gerektiฤini anlatan Pฤฑnar, Teknosa ile geรงen sene dรถnรผลรผm projeleriyle baลlattฤฑklarฤฑ iล birliklerini gรผneล enerji santraliyle bir adฤฑm รถteye taลฤฑmaktan memnun olduklarฤฑnฤฑ bildirdi.
Pฤฑnar, sรผrdรผrรผlebilir bir dรผnya iรงin enerjinin en kritik sektรถrlerin baลฤฑnda geldiฤini belirterek, “รzellikle bir enerji oyuncusu olarak Enerjisa dรผnyada ve Tรผrkiye’de gelecekle ilgili, gelecek nesiller iรงin yapฤฑlmasฤฑ gereken bรผtรผn inisiyatiflerin iรงerisinde olacak. Ben bu projeyle gurur duyduฤumu belirtmek isterim. Kardeล ลirketimizle beraber yaptฤฑฤฤฑmฤฑz bu aรงฤฑlฤฑm Tรผrkiye’deki her yere yayฤฑlsฤฑn istiyorum.” dedi.
“Bu projeyle รงok ciddi tasarruf saฤlayacaฤฤฑz”
Teknosa Genel Mรผdรผrรผ Sitare Sezgin de firma olarak sรผrdรผrรผlebilirliฤin, stratejik yol haritalarฤฑnฤฑn รงok รถnemli gรผndemi olduฤunu ifade etti.
รzellikle enerjinin tasarruflu kullanฤฑlmasฤฑna รถnem verdiklerini aktaran Sezgin, “Bu proje kapsamฤฑnda รงatฤฑmฤฑza yerleลtirdiฤimiz 320 panelle รงok ciddi tasarruf saฤlayacaฤฤฑz. Bu tarz enerji dรถnรผลme projelerimize รถnรผmรผzdeki dรถnemlerde de devam edeceฤiz. Doฤal kaynaklarฤฑn tasarruflu kullanฤฑmฤฑ bizim en รถnemli gรผndem maddelerimizden bir tanesi olacak.” diye konuลtu.
Sezgin, tahminlerine gรถre 2022’de toplam enerji tรผketimlerinin yรผzde 38’ini yenilenebilir kaynaklardan saฤlayacaklarฤฑnฤฑ kaydetti.







