Erdoğan: Ekonomide ne yaptığımızı biliyoruz

Erdoğan: Ekonomide ne yaptığımızı biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından açıklama yaptı.

A+A-

Ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, "Ne yaptığımızı biliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çıkar odaklarının güdümündeki reçetelerde değil yatırımlarda, istihdamda, üretimde, ihracatta ve cari fazlada gördüklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Önümüzde zorluklar yok mu, elbette var. Bunların en başında gelen dünyadaki enerji ve gıda fiyatlarındaki yükseliştir. Bir süre sonra, ben inanıyorum, bu da dengeye oturacaktır. Bu belirsizliğin ortadan kalkması bizim de önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacaktır. ÜFE ve TÜFE arasındaki büyük fark gelişmiş ekonomileri sarsmayı sürdürecektir.

"Bu tablo bizim üretim ve ihracat konusundaki hedeflerimize ulaşmamız için ihtiyacımız olan zamanı kazandıracaktır. Üretim ve istihdamı adım adım daha ileri taşıyacağız. Bir müddet sonra bu süreç çalışanların ücretlerinden kamu gelirlerine kadar her alanda kazanç olarak kendini hissettirmeye başlayacaktır.

"Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı biliyoruz, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi biliyoruz."

Öte yandan Erdoğan, bankada, yastık altında ya da kasasında parası, özellikle de dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikasının getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet etti.

Quote Message: "Tasarrufu bulunanların bu atılıma katılmaları halinde ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilecek seviyeye ulaşacaktır
"Tasarrufu bulunanların bu atılıma katılmaları halinde ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilecek seviyeye ulaşacaktır

Quote Message: Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır.
Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır.