Erdoğan YÖK Başkanı ile ne konuştu

Erdoğan YÖK Başkanı ile ne konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedef tahtasına oturttuğu 1000’i aşkın akademisyenle ilgili yürütülen soruşturma hakkında YÖK Başkanı Yekta Saraç ile bir görüşme yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hedef tahtasına oturttuğu 1000’i aşkın akademisyenle ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında YÖK Başkanı Yekta Saraç ile bir görüşme yaptı. 

Erdoğan ‘aydın müsveddesi, karanlık, cahil’ diye nitelediği söz konusu akademisyenler için, “Bu devletin ekmeğini yiyip bu devlete ihanet edenlerin cezalandırılması gerekir” demiş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da bildirinin ‘teröre destek verdiği’ni ileri sürerek, bu akademisyenlere karşı ‘gereğinin yapılacağı’nı duyurmuştu.

Cumhurbaşkanılığı kaynaklarına göre Erdoğan, bugün Saraç’la görüşerek, bildiriye imza atan akademisyenler hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, bugünkü konuşmasında akademisyenleri bir kez daha hedef alarak, “Hem bu milletin birliğini beraberliğini bozmaya çalışacaksınız, hem de hiçbir bedel ödemeden hayatınızı sürdüreceksiniz. O günler geride kaldı” demişti.

 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.