Erdoğan'dan 4 ay sonra çadır satan Kızılay'a eleştiri

Erdoğan'dan 4 ay sonra çadır satan Kızılay'a eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir yayında 4 ay önceki depremlerde çadır satan Kızılay'ı eleştirdi

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde zamanında müdahale edemediği, çadır sattığı gibi nedenlerle eleştirilen Kızılay'ı bugün katıldığı bir yayında ilk defa eleştirdi.

Çok geniş bir alanda etkili olan ve resmi kayıtlara göre 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sırasında hala görevde olan Kızılay Başkanı Kemal Kınık'ın onayıyla, deprem bölgelerine götürmek yerine bazı sivil toplum örgütlerine çadır satışı yapılmıştı

Erdoğan'ın katıldığı programdaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


Bu konu beni üzdü. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir.

Cezaevinde bol miktarda gazeteci basın mensubu yok, bu yalan. İsim vermeyeceğim, iddia edilen kişilerden iki tanesi de HDP'den bu seçimlerde milletvekili adayı oldu. Bunlar bu işin fikir babası olarak ortada dolaşanlardır.

Selo (Selahattin Demirtaş), Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Bu ölüme neden olan bir kişi şu anda terör odaklı bir fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Fikir suçu veya siyasetten dolayı değil. Böyle bir insan sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya mı dolaşsın? Bu adam bunun bedelini ödemesi lazım. Çektiği ceza da bunun nedenidir.

TCG de bizim için önemli. İHA, SİHA, Akıncı da önemli. Burada maalesef kendini bilmez bazı kişilerin fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu ortada. Fiyat düştü son olarak. Seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. 

İlgili Haberler