ลeker Yatฤฑrฤฑm, EREGL-ERDEMฤฐR iรงin tavsiyesini “tut” tan “al”a yรผkseltti, hedef fiyatฤฑnฤฑ 42.6 TL olarak korudu. Ereฤli hisseleri son kapanฤฑลฤฑnฤฑ (2 Mayฤฑs 2023) 32,24 TL’den gerรงekleลtirmiลti. Hedef fiyat son kapanฤฑลa oranla yรผzde 32 prim potansiyeli barฤฑndฤฑrฤฑyor.
ลeker Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn Ereฤli deฤerlendirmesi ลรถyle:
Erdemir, 1ร23โde 90,3mn TL (yฤฑllฤฑk 98% dรผลรผล) net kar rakamฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Aรงฤฑklanan net kar rakamฤฑ bizim 63mn TL net kar beklentimizin hafif รผzerinde gerรงekleลirken piyasa beklentisi 16mn TL zarar elde edilmesi yรถnรผndeydi. Yรผksek seyretmeye devam eden maliyetler ve net 393mn TLโlik finansman gideri sonucunda ลirket 14mn TL vergi รถncesi zarar kaydetti. 174mn TLโlik ertelenmiล vergi geliri ลirketin net kar pozisyonuna geรงmesinde etkili oldu.
1ร23โde Erdemir, bizim beklentimiz olan 22.023mn TL ve piyasa beklentisi olan 24.444mn TLโnin รผzerinde 26.273mn TL (yฤฑllฤฑk %10 azalฤฑล) net satฤฑล geliri kaydetti. Devam eden zayฤฑf talep koลullarฤฑ ve รผrรผn fiyatlarฤฑ, ayrฤฑca 6 ลubat tarihinde Kahramanmaraล merkezli deprem sonrasฤฑ ฤฐsdemir tesislerinde รผretimin durmasฤฑ da รผretim ve satฤฑล koลullarฤฑ รผzerinde negatif etki yarattฤฑ. 1ร23โte รผretim geรงtiฤimiz yฤฑla gรถre Ereฤli tesislerinde %11, ฤฐsdemir tesislerinde %55 geriledi. Satฤฑล hacmi Ereฤli tesislerinde yatay kalฤฑrken ฤฐsdemir tesislerinde %46 dรผลรผล kaydetti. 1ร23โte toplam satฤฑล hacmi 1,6mn ton oldu (4ร22: 1,9mn ton, 1ร22: 2mn ton). TLโdeki deฤer kaybฤฑ bu รงeyrekte de ciroyu destekleyen unsur olarak รถne รงฤฑktฤฑ.
FAVรK 1ร23โde bizim 510mn TL beklentimizin ve piyasa beklentisi olan 482mn TLโnin oldukรงa รผzerinde 1.389mn TL seviyesinde gerรงekleลti.
Borรงuluk kontrol edilebilir seviyelerde.. ลirketin net borรง pozisyonu hem geรงen รงeyreฤe hem 1ร22โye gรถre artฤฑล gรถstererek 14.863mn TL seviyesine ulaลsa da Net Borรง/FAVรK rasyosu 0,81x ile kฤฑsa vadeli borรงlarฤฑn รถdenme gรผcรผnรผn bulunduฤunu gรถsteriyor.
Erdemir, 14 ลubat 2023 tarihinde pay geri alฤฑmฤฑ gerรงekleลtireceฤini ve bu kapsamda 2.000.000.000 TL (2 milyar TL) fon ayrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ duyurmuลtu. 27 Nisan 2023 tarihinde yapฤฑlan yeni bir aรงฤฑklama ile pay geri alฤฑmฤฑ iรงin ayrฤฑlan fon 1 Milyar TLโye dรผลรผrรผlรผrken geri alฤฑm iรงin ลirket iรงerisinde yetkililerin belirlendiฤi duyuruldu. Bu kapsamda ilk pay geri alฤฑmฤฑ 28 Nisan 2023 tarihinde 32,94 TL-33,62 TL fiyat aralฤฑฤฤฑndan (ortalama 33,23 TL) 7.500.000 adet pay geri alฤฑnarak gerรงekleลtirildi ve pay geri alฤฑmฤฑ iรงin ayrฤฑlan tutarฤฑn %24,9โu kullanฤฑldฤฑ.
6 ลubatโta gerรงekleลen Kahramanmaraล merkezli ve 11 ili etkileyen depremler sonrasฤฑnda, ลirketโin baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑ ฤฐskenderun Demir ve รelik A.ล.’de durum tespit รงalฤฑลmalarฤฑ tamamlanฤฑncaya kadar รผretime ara verilmiลti. 24 ลubat 2023 tarihinde รผretimin deprem รถncesi seviyelere ulaลtฤฑฤฤฑ aรงฤฑklandฤฑ. (Sigorta ekspertiz ve hasar tespit รงalฤฑลmalarฤฑ devam etmekte olup ฤฐsdemirโin deprem kaynaklฤฑ oluลacak hasarlarฤฑ sigorta teminatฤฑ kapsamฤฑndadฤฑr.)
ลirket bu yฤฑl temettรผ รถdemeyecek.. ลirket, yatฤฑrฤฑm dรถneminde olmasฤฑ nedeniyle saฤlฤฑklฤฑ nakit akฤฑลฤฑnฤฑn devam ettirilmesi amacฤฑyla bu yฤฑl nakit kar payฤฑ daฤฤฑtฤฑlmayacaฤฤฑnฤฑ veya pay biรงiminde รถdeme gerรงekleลtirilmeyeceฤini duyurdu.
รinโin 0 covid politikasฤฑndan vazgeรงmesine raฤmen kรผresel talepte azalma ve รถnemli ekonomilerden gelen imalatta daralma sinyalleriyle HRC fiyatlarฤฑ tekrar dรผลรผลe geรงti. Diฤer taraftan ฤฐsdemir tesislerinin tekrar faaliyete geรงmesinin etkisiyle รผretim ve satฤฑล tonajฤฑnda 2ร23โten itibaren normalleลme bekliyoruz.
1ร23 finansallarฤฑ ve beklentilerimiz doฤrultusunda 12 aylฤฑk hedef fiyatฤฑmฤฑz olan 42,60โฤฑ koruyoruz. EREGL hissesinin 2 Mayฤฑs 2023 kapanฤฑล fiyatฤฑna gรถre %29 getiri potansiyeli nedeniyle TUT tavsiyemizi ALโa yรผkseltiyoruz.







