Euro/dolar paritesinde geri çekilme

Euro/dolar paritesinde geri çekilme

Jeopolitik risklerle birlikte önemli destek seviyelerini aşağı yönde kıran EUR/USD paritesinde düşüşün devamı adına 1.10 seviyesi önemliydi.

A+A-

Bloomberg'in haberine göre bu seviyede bulunan bariyer opsiyonlarının tetiklenmesiyle beraber gelen satış emirlerinin baskıyı kuvvetlendirme ihtimali bulunuyor

Artan jeopolitik riskler nedeniyle önemli destek seviyelerini aşağı yönde kıran EUR/USD paritesinde düşüşün devamı adına 1.10 seviyesi oldukça önemliydi. Bu seviyede bulunan bariyer opsiyonlarının tetiklenmesiyle beraber gelen satış emirlerinin baskıyı kuvvetlendirme ihtimali bulunmakta.

Düşüşün devamında pandeminin hayatımıza girdiği 2020 mart ayında test edilen 1.07 önemli diğer bir destek konumunda. Rusya üzerindeki yaptırımların Euro Bölgesi ekonomileri üzerinde daha derin bir etki yaratacağına dair endişeler ve bu noktada Avrupa Merkez Bankası tarafından sözlü müdahale dışında aksiyon gelme ihtimalinin zayıflaması önemli. Diğer yandan hafta içinde gerçekleşen sunumlarda Fed Başkanı Powell tarafından tekrar dile getirilen mart ayı faiz artırımı ve ABD enflasyonuna karşı alınacak önlemler de doları global olarak ön plana çıkarmakta.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler