Ev sahipleri fahiş zam yaptı, kiracı ödeme yapamıyor

Ev sahipleri fahiş zam yaptı, kiracı ödeme yapamıyor

Ev sahiplerinin kiralara fahiş zam yapmasıyla birlikte kiracılar zorlu günler geçiriyor. Pek çok kiracı, kirasını vermekte güçlük çekiyor.

A+A-

Özellikle geçen yıldan itibaren başlayan konut kiralarındaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu.

Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kiraları alamıyor. Değerinin üzerinde fiyatla kiralanan konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabiliyor.

Pandemiden sonra arz sıkıntısının etkisiyle kiralık ev bulmak zorlaşmıştı. Halihazırda kiralanan konutlarda da kontrat yenileme döneminde ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmişti. Birçok ev sahibi enflasyonun on iki aylık ortalamasına göre belirlenen oranların çok üzerinde artış yapmıştı.

Sözcü'nün haberine göre gelinen noktada konut piyasasında kira krizi derinleşti. Son aylarda özellikle yabancıya kiralanan konutlarda kira tahsilatları yapılamaz duruma geldi.

Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre ev sahipleri çözümü yargıya başvurmakta buldu ancak buradaki sıkıntı olayı başka bir boyuta taşıdı. Kira ödemedikleri durumda yabancı uyruklu kiracıların ülkelerine dönmeleri halinde, yabancı ülkede Türkiye'deki yargı süreci ardından bir de tenfiz denilen yasal sürecin işletilmesi gerekiyor. Bu ek süreç ise ülkeden ülkeye değişmekle birlikte en az birkaç yıl sürebiliyor. Konunun emlak piyasası ve hukuki boyutu ele alındı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler