Fenerbahรงe ile Galatasaray futbol takฤฑmlarฤฑ, Sรผper Lig’de yarฤฑn yapacaklarฤฑ derbiyle tarihte 391. kez karลฤฑ karลฤฑya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde yapฤฑlan ve Galatasaray’ฤฑn 2-0 kazandฤฑฤฤฑ รถzel maรงla baลlayan 111 yฤฑllฤฑk rekabette, galibiyetlerde ve atฤฑlan gol sayฤฑsฤฑnda Fenerbahรงe’nin รผstรผnlรผฤรผ bulunuyor.
Sarฤฑ-lacivertliler, geride kalan 390 maรงtan 146’sฤฑnฤฑ kazandฤฑ, sarฤฑ-kฤฑrmฤฑzฤฑlฤฑ ekip bu sรผre iรงinde 123 kez galip geldi. ฤฐki takฤฑm 121 maรงta ise eลitliฤi bozamadฤฑ. Fenerbahรงe’nin attฤฑฤฤฑ 535 gole, Galatasaray 485 golle karลฤฑlฤฑk verdi.
ฤฐti takฤฑm ligde ise 125 kez karลฤฑlaลtฤฑ. Fenerbahรงe, ligde de 50-33 รผstรผnlรผk kurdu. Ligdeki 42 maรง da berabere sonuรงlandฤฑ. Lig maรงlarฤฑnda sarฤฑ-lacivertliler 157, sarฤฑ-kฤฑrmฤฑzฤฑlฤฑlar ise 119 gol kaydetti.
ฤฐki takฤฑm arasฤฑnda oynanan son 10 resmi maรงฤฑn 7’si berabere tamamlandฤฑ. Rekabetteki son 10 karลฤฑlaลmada Fenerbahรงe 2, Galatasaray 1 kez galip geldi,







