Sรถzcรผ‘nรผn haberine gรถre Denizli’de sanayi tesislerine uygulanacak elektrik kฤฑsฤฑtlamasฤฑ bu gece yarฤฑsฤฑndan itibaren baลlayacak. Enerji tรผketimi 1600 kilovat saati kapsayan firmalar iรงin uygulanan kฤฑsฤฑtlamaya Denizli Organize Sanayi Bรถlgesi’ndeki 185 firmanฤฑn tamamฤฑ katฤฑlacak.
รzellikle tekstil firmalarฤฑnฤฑn yoฤunlukta olduฤu bรถlgede รผretim รผรง gรผnlรผฤรผne duracak, Cuma gecesi 24:00’ten itibaren tezgahlar yeniden รงalฤฑลacak. Kentte OSB’ler dฤฑลฤฑnda kalan 10 bรผyรผk sanayi kuruluลu da aynฤฑ sรผre iรงinde รผretimine ara verecek.
30 bin iลรงi evlerine gรถnderiliyor
Doฤalgaz arzฤฑnda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑ nedeniyle kentteki haddehanelerin bir kฤฑsmฤฑnda รผretim hafta baลฤฑndan bu yana durduruldu. Mermer sektรถrรผnde de yaklaลฤฑk 40 firma Pazartesi gรผnรผnden itibaren รผretimine ara verdi.
Bu sektรถrรผ sฤฑklฤฑkla yaลanan elektrik kesintilerinin yanฤฑ sฤฑra, soฤuk hava nedeniyle รผretim verimliliฤindeki dรผลรผล ve รงalฤฑลanlarฤฑn ulaลฤฑmฤฑnda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn ara vermeye ittiฤi kaydedildi.
Denizli’de mermer sektรถrรผnde yaklaลฤฑk bin 500 iลรงi mesaiye ara verdi. Bu aranฤฑn Pazartesi gรผnรผne kadar olacaฤฤฑ belirtildi. Denizli Organize Sanayi Bรถlgesi’ndeki 185 firmada รงalฤฑลan 30 bin iลรงi de bu gece yarฤฑsฤฑndan itibaren รผรง gรผn sรผreyle eve gรถnderilecek.
“Firmalarฤฑmฤฑz tedbirlerini aldฤฑ”
OSB’deki sanayi kuruluลlarฤฑ รผรง gรผnlรผk elektrik kฤฑsฤฑntฤฑsฤฑnda boล durmayacak. Yรผzde 10 enerji ile รงalฤฑลacak tesislerde makine bakฤฑmlarฤฑ yapฤฑlacak, eksiklerini giderecek. Denizli OSB Bรถlge Mรผdรผrรผ Ahmet Taล; โFirmalar boล durmayacak. Isฤฑtma, soฤutma sistemlerinin, makinelerinin bakฤฑmlarฤฑ yapฤฑlacak. Bu sรผreci bir fฤฑrsat olarak deฤerlendirecekler. Planlamalarฤฑnฤฑ yaptฤฑlar. รok bรผyรผk sฤฑkฤฑntฤฑ yaลamayacaklar. รnรผmรผzdeki haftadan itibaren de รผretimlerine yรผklenecekler, aรงฤฑklarฤฑnฤฑ kapatacaklarโ diye konuลtu.
“Denizli’de kesinti รผรง gรผn sรผrecek”
Kฤฑsฤฑtlamanฤฑn bu gece yarฤฑsฤฑndan itibaren baลlayacaฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Denizli Sanayi Odasฤฑ Baลkanฤฑ Mรผjdat Keรงeci, SรZCร’ye yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada diฤer OSB’lerden farklฤฑ olarak Denizli’de รผretimin ardฤฑลฤฑk รผรง gรผn sรผreyle duracaฤฤฑnฤฑ belirtti.
Keรงeci, โOSB iรงinde 1600 Kwh altฤฑnda รงalฤฑลan firmalar da รงalฤฑลmayacaklar. Tรผrkiye’deki diฤer OSB’lerde รงalฤฑลan ve yรถneticiler gรผn aลฤฑrฤฑ kฤฑsฤฑtlamayฤฑ kabul ettiler. Denizli’de ise art arda รผรง gรผn olsun, รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑz izin yapsฤฑn denildi. OSB’ler dฤฑลฤฑndaki sanayi kuruluลlarฤฑ eฤen 1600 Kwh’nฤฑn altฤฑnda tรผketim yapฤฑyorsa onlarฤฑn รผretime devam etmesini engelleyen bir durum yokโ diye konuลtu.
“Tรผrkiye sanayisinde bรถyle bir ลey gรถrรผlmedi”
Denizli’de sanayi kuruluลlarฤฑnฤฑn รถnemli bir bรถlรผmรผnรผn kฤฑsฤฑntฤฑdan etkileneceฤini sรถyleyen Keรงeci, ลu ifadeleri kullandฤฑ;
*รretim yapamayacaklar. Dolayฤฑsฤฑyla ihracat taahhรผdรผnรผ yerine getiremeyecek. Bu kez mรผลterisi ile problem olacaktฤฑr. Sen รผretip satamadฤฑฤฤฑn iรงin nakit akฤฑลฤฑnda da senin problemlerin oluyor.
*Bu da ay sonunda รถdeyeceฤin iลรงi รผcretinden tut vergilerden ve banka borรงlarฤฑna kadar seni etkiliyor. Bu durumu yฤฑllardan beri ilk kez yaลฤฑyoruz.
*Zaman zaman kรผรงรผk รงaplฤฑ sorunlar yaลansa da bu kadar kapsamlฤฑ bir kฤฑsฤฑtlama bugรผne kadar Tรผrk sanayisinde ve Tรผrkiye’de olmadฤฑ.
*Bir organizesizlik mi, hesapsฤฑzlฤฑk mฤฑ, hata mฤฑ bunu bilme ลansฤฑmฤฑz yok. Bakanlฤฑk รงalฤฑลฤฑyor. Bu kฤฑsฤฑtlama tรผm Tรผrkiye’yi etkiliyor. Tรผrkiye’nin kaybฤฑnฤฑn 1 milyar dolar olduฤu sรถyleniyor.







