FED Başkanı'ndan giderayak Bitcoin açıklaması

FED Başkanı'ndan giderayak Bitcoin açıklaması

FED Başkanı Yellen düzenlediği son basın toplantısında Bitcoin için de açıklamalarda bulundu

A+A-

FED Başkanı Yellen düzenlediği son basın toplantısında Bitcoin için de açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yellen, bu çerçevede son günlerde rekor üstüne rekor kıran Bitcoin ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Yellen, "Bitcoin istikrarlı bir tasarruf aracı değil, çok spekülatif bir varlık" ifadelerini kullanırken, söz konusu sanal paranın ödemeler sisteminde çok küçük bir role sahip olması dolayısıyla finansal istikrara yönelik risklerinin sınırlı olduğunu vurguladı.

Fed'in Bitcoin'i denetlenmesine yönelik rolünün çok küçük olduğuna dikkati çeken Yellen, "Fed, şu anda dijital para birimini ciddi şekilde değerlendirmiyor ama olası faydalarını araştırıyor" dedi.

Bir başka soru üzerine, hisse senedi değerlerinin son bir yıldaki artışlarla tarihi standartlara kıyasla yüksek seyrettiğini belirten Yellen, bu durumun borsalarda aşırı değerlenme olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.