Yabancılar neden AYGAZ ve KSTUR topluyor ?

Yabancılar neden AYGAZ ve KSTUR topluyor ?

İş Yatırım'ın analizine göre Borsa İstanbul'da son 10 günde AYGAZ,ve KSTUR hisselerinde yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

A+A-

10 bin seviyesinin üzerine çıkan BİST 100 Endeksi ile ilgili beklentiler genel olarak pozitif. Borsa İstanbul'unun güne yükselişle başlaması bekleniyor. Bununla birlikte Borsa İstanbul'a yabancı ilgisinin de arttığı görülüyor ve analistler şimdiden  12 bin seviyesini dillendirmeye başladı. Ancak herkesin üzerinde anlaştığı tek bir nokta var ki o da yabancı yatırımcıların ilgisi ile bu seviyeye çıkmak mümkün. Peki yabancı yatırımcılar bugünlerde hangi hisseleri topluyor?

İş Yatırım'ın günlük yabancı oranları raporuna göre 5 hissedeki oran artışı dikkat çekici. AYGAZ, KSTUR, IZFAS, KARSN ve AKSGY'ya yabancıların son günlerdeki gözdesi

İş Yatırım Yabancı Raporu

Günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler; BURCE:1.5 bps, PKART:1.38 bps, ZOREN:1.36 bps, iken, azalan hisseler ise; BORSK:-3.37 bps, EUHOL:-1.92 bps, PENGD:-1.92 bps.

Son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden 5 tanesi; AYGAZ:10 gün, KSTUR:10 gün, IZFAS:7 gün, KARSN:6 gün, AKSGY:5 gündür yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi; BRKVY:10 gün, CRFSA:10 gün, INVES:10 gün, MGROS:10 gün, SNPAM:10 gündür yabancı oranları sürekli düşüş gösteriyor.

 

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Beş aracı kurum Garanti Bankası GARAN hissesi ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Halk Yatırım, Alnus Yatırım, Garanti BBVA Yatırım, Şeker Yatırım ve İntigral Yatırım Arçelik ARCL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti.

İlgili Haberler