FED faiz artırımını nasıl yapacağını açıkladı

FED faiz artırımını nasıl yapacağını açıkladı

Fed Başkanı Janet Yellen, Gelecek aylarda faiz artırımı uygun olabilir dedi

A+A-

Fed Başkanı Janet Yellen, Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, tahminlerde yanılma olmazsa gelecek aylarda "kademeli ve temkinli" faiz artırımı uygun olabilir dedi

Yellen, ilk çeyreğin ardından ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyleyerek, enflasyonun da yüzde 2 seviyesine birkaç yılı içinde yükselmesi gerektiğini kaydetti.

 Başkan Yellen, ABD ekonomisinin çok büyük aşama kaydettiğini ve yavaşça iyileşmeye devam ettiği açıklayarak istihdam piyasasının oldukça geliştiğini ve istihdama ilave katılımların mümkün olduğunu söyledi.

Yellen, enflasyon için Fed'in hedefinden aşağı seyrettiğini ancak birkaç yıl içerisinde Fed'in tekrar yüzde 2 hedefine geleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Janet Yellen Konut balonunun yarattığı sistematik riski göremediklerini söyledi.

Bir daha kriz oluşmaması için her şeyi yapmak istediklerini vurgulayan Yellen, "Şimdi riskleri görerek. işimizi çok daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Sistematik risklere ve finansal istikrara odaklandık." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.