Fed/ Kashkari: Bankacılıktaki sorunlar ABD'yi resesyona sürüklüyor

Fed/ Kashkari: Bankacılıktaki sorunlar ABD'yi resesyona sürüklüyor

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, bankacılık sistemindeki son streslerin ABD ekonomisini resesyona yaklaştıracağını söyledi.

A+A-

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, verdiği bir röportajda, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın başarısızlıklarıyla sonuçlanan bankacılık sistemindeki son streslerin giderilmesinin zaman alacağını söyledi. Kashkari bu gerilimlerin ABD ekonomisini resesyona yaklaştıracağını da sözlerine ekledi.

Kashkari, “Uzun vadeli hazine bonolarına maruz kalan ve defterlerinde bizim dediğimiz süre riski taşıyan başka bankalar olduğunu biliyoruz. Ayrıca bankacılık sektöründe çok sayıda ticari gayrimenkul olduğunu ve muhtemelen bankacılık sektörüne yansıyacak bazı kayıplar olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla bu sürecin tam olarak netleşmesi zaman alacak” dedi.

Minneapolis Fed Başkanı yine de bankacılık sisteminin bu baskılara dayanabilecek çok fazla sermayeye sahip olduğuna dikkat çekti.

Bankacılık sektöründe son dönemde yaşanan stres bizi resesyona kesinlikle yaklaştırıyor. Bizim için belirsiz olan, bu bankacılık streslerinin ne kadarının yaygın bir kredi krizine yol açtığıdır. Bu kredi sıkışıklığı daha sonra ekonomiyi yavaşlatırdı” dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler