Fed tutanakları sonrası S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle kapandı

Fed tutanakları sonrası S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle kapandı

Wall Street'in ana endeksleri dalgalı seansın ardından, Fed'in son toplantısının tutanaklarının politika yapıcılar arasında temkinli olduğunu göstermesi ve yatırımcıların faiz oranlarının sabit kalacağına dair umutlarını artırmasıyla yükselişle kapandı.

A+A-

Fed faiz oranının sabit tutulduğu son toplantısına ait tutanaklar, ekonomik görünüme ilişkin yüksek belirsizliğin bankayı temkinli olmaya ittiğini ortaya koydu ve faiz artırımı konusunda Fed yöneticilerinin çekimser olduğu dikkat çekti.

Çarşamba günü tüm endekslerin seansa kazançla başlaması, tutanaklardan önce düşüşe geçmesi ve ardından kaybedilen zemini geri kazanmasıyla piyasalar dalgalı bir seyir izledi.

Edward Jones'ta kıdemli yatırım stratejisti olan Angelo Kourkafas, faiz oranlarındaki son hareketler ve Fed yetkililerinin son birkaç gündeki güvercin yorumlarıyla birlikte, tutanakların yatırımcılar için cesaret verici göründüğünü söyledi.

Kourkafas, "Bugünkü açıklama aşırı sıkılaştırma riskinin altını çiziyor ve son üç haftada faiz oranlarında neler olduğunu bildiğimizden, bu durum yatırımcılara başka bir faiz artışı görmeyeceğimiz konusunda biraz rahatlık sağlıyor" dedi.

Açıklanan veriler, ABD üretici fiyatlarının enerji ürünleri maliyetlerindeki artış nedeniyle Eylül ayında beklenenden daha fazla arttığını, ancak fabrika kapısındaki temel enflasyon baskılarının ılımlı seyretmeye devam ettiğini gösterdi.

Ön verilere göre, S&P 500 18,56 puan değer kazanarak 4.376,80 puana ulaşırken, Nasdaq Composite 96,83 puan değer kazanarak 13.659,68 seviyesine yükseldi. Dow Jones 57,27 puan artışla 33.796,57'ye yükseldi.

İlgili Haberler