Wall Street'te ralli işaretleri

Wall Street'te ralli işaretleri

Teknik veriler ve mevsimsel faktörler, Wall Street'te toparlanmayı işaret ediyor. Analistler Dow Jones, Nasdad ve S&P 500'de yıl sonu rallisinin hala gündemde olduğunu söylüyorlar

A+A-

S&P 500 endeksi, temmuz sonundaki en yüksek seviyesine ulaştığından bu yana yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti, ancak ekim ayı ile birlikte toparlanma eğilimi gösterdi. Analistler, hisse senetlerinin aşırı satılmış olabileceğine ve yılsonunun hisse senetleri için tipik olarak güçlü alım bir dönem olabileceğini ifade ediyorlar. Tek korku;  yaklaşan enflasyon verileri ve üçüncü çeyrek bilançoları, Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'ü  yine de ters köşeye yatırabilir.

Reuters haberine göre ABD borsası, teknik verilere, kazançlara ve TÜFE'ye bakıldığında olası bir toparlanmaya işaret ediyor. Ancak yaklaşan enflasyon verileri ve üçüncü çeyrek kazanç sezonu, Wall Street'i ters köşeye yatabilir. S&P 500 endeksi Temmuz sonundaki en yüksek seviyesinden %5 değer kaybetmiş olsa da bu ay toparlandı. . Teknik analistler, aşırı satılmışlık göstergelerine ve hisse senetleri için tipik olarak güçlü olduğu bilinen yılsonuna işaret ederek rallinin devam etme olasılığını değerlendiriyor. Ancak bazı analistler, S&P 500'ün kazancını etkileyen bir grup hisse senedinin daha geniş bir piyasada rallinin sürdürülebilirliğini zorlaştırabileceğinden endişe duyuyor.

Fed belirsizliği yatırımcıları endişelendiriyor

Federal Rezerv'in faiz oranı politikasının Perşembe günkü tüketici fiyatları raporu ile ilgili endişeler yaratması ve üçüncü çeyrek kazanç sezonunun piyasaya etkisi belirsizlik yaratarak yatırımcıları endişelendiriyor. Ancak uzmanlar, yıl sonu rallisinin beklenmesi için bazı belirtilerin olduğunu söylüyorlar. Ayrıca S&P 500 endeksinin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalması, destekleyici bir trend çizgisi olarak değerlendirilmekte.

Bu faktörlerin yanı sıra, işsizlik oranındaki artış ve Filistin İsrail Savaşı'nın fiyatlar üzerindeki etkisi azalıyor. S&P 500'ün yıl sonunda iyi performans gösterme eğiliminde olduğu ve önceki örneklerde olduğu  gibi yüzde 10'lık bir prim potansiyeli taşıyor.

 Özetle, ABD borsasındaki durum belirsiz olsa da bazı göstergeler yıl sonunda bir ralli beklentisini destekliyor.

İlgili Haberler