Fed'den piyasaların dört gözle beklediği faiz indirimine ilişkin kritik açıklama

Fed'den piyasaların dört gözle beklediği faiz indirimine ilişkin kritik açıklama

ABD enflasyon verilerinin gelmesiyle birlikte Fed'in faiz indirimi ileri aylara ötelenirken New York Fed Başkanı John Williams, faizlere ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı ve yakın zamanda faizde ayarlama yapmaya gerek duyulmadığını söyledi.

A+A-

New York Fed Başkanı John Williams, merkez bankasının enflasyon ve istihdam hedeflerinde daha iyi dengeye yönelik "muazzam ilerleme" kaydettiğini ancak "çok yakın vadede" kesintiye gerek olmadığını ekledi.

Perşembe günü gazetecilere konuşan Williams, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine ulaşması için hala "gitmesi gereken yol" olduğunu söyledi. Para politikasının iyi bir yerde olduğunu ve işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

New York Federal Konut Kredisi Bankası Üye Sempozyumu'ndaki konuşmasının ardından gazetecilere konuşan Williams, "Çok yakın vadede politikada ayarlama yapılmasına açık bir ihtiyaç yok. Daha fazla veri topladıkça enflasyonun yüzde 2'ye geri döneceğine dair güvene sahip olup olmadığımızı değerlendirebileceğiz" dedi.

Williams, hazırlamış olduğu konuşmasında enflasyonun kademeli olarak yüzde 2'ye geri dönüşünü sürdürmesini beklediğini, ancak son enflasyon verilerine atıfta bulunarak "yol boyunca darbeler" beklediğini söyledi. Kendisi aynı zamanda daha "normal" bir işgücü piyasasının işaretlerine de dikkat çekerek işsizlik oranının bu yıl yüzde 4'te zirveye çıkmasını ve ardından kademeli olarak düşüşe geçmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Çarşamba günü açıklanan veriler, temel enflasyon göstergesinin üst üste üçüncü ayda ekonomistlerin beklentilerini aştığını gösterdi. Gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları, bir önceki aya göre Şubat ayına göre yüzde 0,4 ve bir önceki yıla göre yüzde 3,8 arttı.

Etiketler : , ,
Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın model portföyde AL önerisi verdiği 9 hisse ile EKLE önerisi verdiği 1 hisse hakkında yayınladığı raporlar

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

BIST’de sektörüne göre ucuz ve en az %50 getiri potansiyeli olan 11 hisse senedi

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler