ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Yรถnetim Kurulu รyesi Lael Brainard, “Politika faizinde kademeli artฤฑrฤฑmlar, bize etkilerini deฤerlendirmek iรงin zaman vermesi bakฤฑmฤฑndan iyi hizmet etti. Bu yaklaลฤฑm kฤฑsa vadede uygun gรถrรผnmeyi sรผrdรผrรผyor ancak politika patikasฤฑ giderek gรถrรผnรผmรผn nasฤฑl geliลeceฤine dayanacak.” dedi.
Brainard, Washington’da Peterson Uluslararasฤฑ Ekonomi Enstitรผsรผnรผn dรผzenlediฤi finansal istikrar temalฤฑ panelde konuลtu.
Amerikan ekonomisindeki ivmenin yรผzde 3 civarฤฑnda bรผyรผmeyle birlikte devam ettiฤini belirten Brainard, konuลmasฤฑndan saatler รถnce aรงฤฑklanan kasฤฑm ayฤฑ istihdam verilerinin bu ivmeyi yansฤฑttฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Brainard, “Son 3 ayda ortalama istihdam artฤฑลฤฑ, kasฤฑm verisiyle birlikte 170 bin oldu ve bu seviye iล gรผcรผ piyasasฤฑna yeni girenleri karลฤฑlamak iรงin gerekli hฤฑzฤฑn รงok รผstรผnde” deฤerlendirmesini yaparken, รผlkede รผcretlerin de kรผresel finansal krizden bu yana en yรผksek hฤฑzda arttฤฑฤฤฑna iลaret etti.
รte yandan, mali geniลlemenin etkisini yitirmesinin, kรผresel bรผyรผmedeki yavaลlamanฤฑn ve finansal ลartlardaki sฤฑkฤฑlaลmanฤฑn รผlke ekonomisi iรงin “ters akฤฑntฤฑ” yaratabileceฤine iลaret eden Brainard, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Bizim ลu anki gรถrevimiz ekonomiyi tam istihdam ve enflasyon hedefimize yakฤฑn tutarak bรผyรผmeyi devam ettirmek. Politika faizinde kademeli artฤฑrฤฑmlar, bize etkilerini deฤerlendirmek iรงin zaman vermesi bakฤฑmฤฑndan iyi hizmet etti. Bu yaklaลฤฑm kฤฑsa vadede uygun gรถrรผnmeyi sรผrdรผrรผyor ancak politika patikasฤฑ giderek gรถrรผnรผmรผn nasฤฑl geliลeceฤine dayanacak.”







