Boston Fed Baลkanฤฑ Rosengren, ‘Hala kademeli ancak kฤฑsmen daha dรผzenli faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn geleceฤine inanฤฑyorum’ dedi
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Boston ลubesi Baลkanฤฑ Eric Rosengren, รผlkede ekonomik koลullarฤฑn daha dรผzenli faiz artฤฑลlarฤฑna imkan tanฤฑyabileceฤini belirtti.
Rosengren, Connecticut eyaletinin Hartford kentinde katฤฑldฤฑฤฤฑ etkinlikte ABD ekonomisi ve para politikasฤฑ hakkฤฑnda deฤerlendirmelerde bulundu.
Fedโin ikili hedefleri olan yรผzde 2 enflasyon ve tam istihdama bu yฤฑl sonunda ulaลacaฤฤฑnฤฑ รถngรถren Rosengren, โBu nedenle, hala kademeli ancak kฤฑsmen daha dรผzenli faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn geleceฤine inanฤฑyorumโ dedi.
Rosengren, ayrฤฑca iลsizlik oranฤฑnฤฑn kademeli Faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn eksikliฤinde uzun vadeli normalinin altฤฑna gerileyebileceฤini vurgulayarak, โPara politikasฤฑnฤฑ, ikili hedeflerin รถnemli รถlรงรผde aลฤฑlmasฤฑnฤฑ ve ekonomik iyileลmenin riske atฤฑlmasฤฑnฤฑ รถnleyecek ลekilde ayarlamak gerekiyorโ ifadelerini kullandฤฑ.
Bu sene FOMC’de oy hakkฤฑ bulunmuyor
Finansal kriz sonrasฤฑnda uzun sรผre dรผลรผk faiz politikasฤฑnฤฑn en bรผyรผk destekรงileri arasฤฑnda yer alan Rosengren, geรงen sene eylรผl ayฤฑ Federal Aรงฤฑk Piyasa Komitesi (FOMC) toplantฤฑsฤฑnda faiz artฤฑลฤฑndan yana oy kullanarak taraf deฤiลtirmiลti. Rosengren, piyasalarฤฑ ลaลฤฑrtan “ลahinleลmesini” ekonomik gรถrรผnรผmรผn deฤiลmesiyle aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Boston Fed Baลkanฤฑ Eric Rosengren’in bu sene FOMC’de oy hakkฤฑ bulunmuyor.







