Fenerbahรงe taraftarฤฑ avukatฤฑn, Spor Toto Sรผper Lig’in 24. haftasฤฑnda Yukatel Kayserispor ile Fenerbahรงe arasฤฑnda 4 Mart Cumartesi gรผnรผ oynanacak karลฤฑlaลmaya sarฤฑ-lacivertli taraftarlarฤฑn alฤฑnmamasฤฑ kararฤฑna iliลkin baลvurusu รผzerine Kayseri 2. ฤฐdare Mahkemesi, deplasman yasaฤฤฑ iรงin yรผrรผtmenin durdurulmasฤฑna karar verdi.
Passolig kartฤฑ bulunan Avukat Ahmet Demirci’nin, avukatlar Nilay ลenyรผz Deligezer ve รmer Deligezer aracฤฑlฤฑฤฤฑ ile Kayseri 2. ฤฐdare Mahkemesine baลvurarak, Kayseri ฤฐl Spor Gรผvenlik Kurulunun Kayserispor-Fenerbahรงe arasฤฑnda Kayseri’de oynanacak maรงa Fenerbahรงe taraftarlarฤฑnฤฑn alฤฑnmayacaฤฤฑna dair kararฤฑnฤฑn รถncelikle yรผrรผtmesinin durdurulmasฤฑ, akabinde de yapฤฑlacak yargฤฑlama sonucunda kararฤฑn iptal edilmesini talep etti. Sรถz konusu mahkeme, yรผrรผtmenin durdurulmasฤฑ kararฤฑ aldฤฑ.
Ads by Kiosked
Kayseri 2. ฤฐdare Mahkemesinin kararฤฑnda, ลu ifadelere yer verildi:
“Dava konusu iลlemin Yukatel Kayserispor-Fenerbahรงe Aล arasฤฑnda gerรงekleลtirilecek mรผsabakada misafir tribรผnรผn kapatฤฑlarak, misafir takฤฑm taraftarlarฤฑnฤฑn stadyuma alฤฑnmamasฤฑna iliลkin olduฤu ve sรถz konusu mรผsabakanฤฑn 4 Mart’ta gerรงekleลtirileceฤi dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda uygulanmakla etkisi tรผkenecek idari iลlem mahiyetinde olmasฤฑ ve uygulanmasฤฑ halinde telafisi gรผรง veya imkansฤฑz zararlar doฤurabilecek nitelikte bulunmasฤฑ nedeniyle savunma verilmesi ve ara karar gereklerinin yerine getirilmesine ya da savunma ve ara kararฤฑna cevap verme sรผresi geรงip yeni bir karar verilmesine kadar dava konusu iลlemin teminat alฤฑnmaksฤฑzฤฑn yรผrรผtmesinin durdurulmasฤฑna, 2577 sayฤฑlฤฑ ฤฐdari Yargฤฑlama Usulรผ Kanunu’nun 20. ve 27. maddeleri uyarฤฑnca savunma ve ara kararฤฑna cevap verme sรผresinin 1 gรผn olarak belirlenmesine, ara kararฤฑ gereฤinin yerine getirilmesinin zorunlu olduฤu hususunun davalฤฑ idareye bildirilmesine oy birliฤiyle karar verildi.”







