Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

“Finlandiya ve ฤฐngiltere’yi bรถcek gibi ezeriz!

Duma savunma komitesi baลŸkan yardฤฑmcฤฑsฤฑ katฤฑldฤฑฤŸฤฑ televizyon programฤฑnda pek รงok รผlkeye tehditler savurdu, "bรถcek gibi ezeriz" dedi.
"Finlandiya ve ฤฐngiltere'yi bรถcek gibi ezeriz! Borsatek

ฤฐngiltere’yi nรผkleer silahla vurma tehdidinde bulunan ve bunun sadece รผรง dakika sรผreceฤŸini iddia edenย Duma savunma komitesi baลŸkan yardฤฑmcฤฑsฤฑ Aleksey Zhuravlyov, NATO’ya katฤฑlmaya hazฤฑrlanan Finlandiya’nฤฑn on saniye iรงinde haritadan silineceฤŸini sรถyledi.

Duma’da Vladimir Putin’i destekleyen aลŸฤฑrฤฑ saฤŸ milliyetรงi bir parti olan Rodina’nฤฑn baลŸkanฤฑ Zhuravlyov’un tehditleri, Putin’in duraksayan Ukrayna iลŸgalinin istediฤŸi ลŸekilde gitmemesinden duyulan hayal kฤฑrฤฑklฤฑklarฤฑna ve Finlandiya’nฤฑn NATO hedefine karลŸฤฑ duyulan รถfkeye iลŸaret ediyor.

Haber, Rusya’nฤฑn bu sabah Finlandiya’ya elektrik tedarikini kesmesiyle geldi. ฤฐskandinav รผlkesi elektriฤŸinin yรผzde onunu Rusya’dan ithal ediyordu. Devlete ait ithalatรงฤฑ รถdemeleri almadฤฑฤŸฤฑ iรงin Finlandiya’ya Rus enerji akฤฑลŸฤฑ durdu.

“HEDEFฤฐMฤฐZ KESฤฐNLฤฐKLE MEลžRUDUR”

RAO Nordic Cuma gรผnรผ aรงฤฑklama yaparak uyarฤฑda bulunmuลŸtu: ‘Maalesef, 6 Mayฤฑs’tan bu yana Nord Pool borsasฤฑnda satฤฑlan hacimler iรงin fonlarฤฑn henรผz banka hesabฤฑmฤฑza aktarฤฑlmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtmek zorunda kaldฤฑk.’

รœlkenin iletim sistemini iลŸleten Fingrid Oy’a gรถre, Finlandiya’da Rusya’dan ithalat olmasa bile yeterli elektrik var. Aรงฤฑklamada, bu akฤฑลŸlarฤฑn son zamanlarda tรผketimin yaklaลŸฤฑk yรผzde onu oluลŸturduฤŸu belirtildi.

Zhuravlyov, “Finlandiya bu bloฤŸa katฤฑlmak istiyorsa, hedefimiz kesinlikle meลŸrudur” dedi ve ekledi: “Bu devletin varlฤฑฤŸฤฑnฤฑ sorgulamak.”

“SฤฐZฤฐN YERฤฐNฤฐZDE NรœKLEER KรœLLER OLACAK”

Zhuravlyov, ayrฤฑca “ABD devletimizi tehdit ediyorsa iyi: ฤฐลŸte size Sarmat (ลžeytan-2 fรผzesi)! Rusya’nฤฑn var olmamasฤฑ gerektiฤŸini dรผลŸรผnรผyorsanฤฑz sizin yerinizde nรผkleer kรผller olacak. Ve Finlandiya ABD ile bir olduฤŸunu sรถylรผyor. Pekala, sฤฑraya girin. Finliler genel olarak Rusya’ya devlet olduklarฤฑ iรงin, Finlandiya’nฤฑn bir รผlke olarak var olduฤŸu gerรงeฤŸi iรงin minnettar olmalฤฑ.”

Rusya’nฤฑn nรผkleer silahlarฤฑ Finlandiya sฤฑnฤฑrฤฑna yeniden yerleลŸtirip yerleลŸtirmeyeceฤŸi sorulduฤŸunda, “Ne iรงin? Buna ihtiyacฤฑmฤฑz yok. Sibirya’dan bir Sarmat ile vurabilir ve hatta ฤฐngiltere’ye bile ulaลŸabiliriz. Ve Kaliningrad’dan saldฤฑrฤฑrsak… Hipersoniklerin ulaลŸma sรผresi 200 saniye! Devam edin beyler. Finlandiya sฤฑnฤฑrฤฑnda stratejik silahlarฤฑmฤฑz deฤŸil, 20 saniye, hatta 10 saniye iรงinde Finlandiya’ya ulaลŸacak olan Kinzhal sฤฑnฤฑfฤฑ silahlarฤฑmฤฑz olacak.

Zhuravlyov, ayrฤฑca Rusya’nฤฑn batฤฑ kanadฤฑndaki askeri gรผรงlerini bรผyรผk รถlรงรผde gรผรงlendireceฤŸini sรถyledi ve Finlandiya’nฤฑn ABD ve ฤฐngiltere tarafฤฑndan NATO’ya katฤฑlmaya kฤฑลŸkฤฑrtฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ iddia etti.

“UZUN SรœREDฤฐR SABREDฤฐYORUZ”

“Finlerin bizimle paylaลŸacak hiรงbir ลŸeyi yok. Bizden yรผzde 90’dan fazla gaz, kereste ve รงok daha fazlasฤฑnฤฑ alฤฑyorlar. Her ลŸeyden รถnce kimin savaลŸmaya ihtiyacฤฑ var? Finliler mi? Rusya’nฤฑn kendilerine saldฤฑrmasฤฑndan korkmuyorlar. Elbette, er ya da geรง Amerikalฤฑlar onlarฤฑ buna zorlayacak. Ukrayna’yฤฑ zorladฤฑklarฤฑ gibi, Polonya ve Romanya’yฤฑ da zorlamaya รงalฤฑลŸฤฑyorlar. GรถrรผndรผฤŸรผ gibi, baลŸarฤฑlฤฑ da olurlar.”

“Finlandiya’nฤฑn NATO’ya katฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑ ve bize karลŸฤฑ eskisi gibi davranacaฤŸฤฑnฤฑ sรถylemek mรผmkรผn deฤŸil, bu olmayacak. Amerikalฤฑlar onlarฤฑ provokasyona teลŸvik edecek. Uzun sรผredir sabrediyoruz. Ama bu sonsuza kadar devam edemez.”

รœร‡รœNCรœ DรœNYA SAVAลžI VURGUSU

Zhuravlyov, ayrฤฑca ABD’nin รœรงรผncรผ Dรผnya SavaลŸฤฑ’nฤฑn gerรงekleลŸmesi iรงin mรผmkรผn olan her ลŸeyi yapacaฤŸฤฑnฤฑ iddia etti.

Zhuravlyov, “Nรผkleer saldฤฑrฤฑlara yol aรงmamaya รงalฤฑลŸacaklar, ancak tรผm Avrupa’yฤฑ Rusya ile bir รงatฤฑลŸmaya รงekmeye, Asya’daki durumu alevlendirmeye ve mรผmkรผn olduฤŸunca รงok รผlkeyi ateลŸe vermeye รงalฤฑลŸacaklar. Onlar iรงin bu, iรง ekonomik krizden รงok iyi bir รงฤฑkฤฑลŸ yolu olacak. Birinci ve ฤฐkinci Dรผnya SavaลŸฤฑ’nda olduฤŸu gibi tรผm sorunlarฤฑnฤฑ savaลŸa baฤŸlayabilecekler. Krizden ancak Avrupa’daki savaลŸ sayesinde รงฤฑktฤฑlar. Ancak bรผyรผk bir tehlike var: Nรผkleer fรผzelerin uรงmayacaฤŸฤฑnฤฑ kim garanti ediyor? Bunu garanti etmiyorum.

“NรœKLEER SฤฐLAHLARLA VURURUZ”

Ura haber ajansฤฑnฤฑn Rusya’nฤฑn ilk รถnce nรผkleer silahlarla vurup vuramayacaฤŸฤฑ sorusuna, Zhuravlyov, “Kesinlikle” yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi. Hangi koลŸullar altฤฑnda olduฤŸu sorulduฤŸunda ise, Rusya’nฤฑn varlฤฑฤŸฤฑ tehdit edildiฤŸinde bunun olacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Baltฤฑk รผlkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya ile ilgili bir soruya Rusya’nฤฑn gerektiฤŸinde onlarฤฑ ezeceฤŸini sรถyledi ve “Onlar kokuลŸmuลŸ bรถcekler kadar iฤŸrenรงler. Ancak gerektiฤŸinde ezilmeleri gerekecek.” ifadelerini kullandฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.817846.82690.03%
EURO 53.481953.4912-0.14%
JAPON YENฤฐ 3.463.4680.55%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.006858.0409-0.39%
STERLฤฐN 62.555462.57060.03%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88616.8878-0.17%
RUS RUBLESฤฐ 0.60580.6070.16%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4139.13-0.77%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6226.69-0.81%
GRAM ALTIN SERBEST P.6234.26-1.09%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)92.83-1.11%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)132800.00-1.04%
HAS ALTIN GRAM (TL)6195.47-0.82%
SPOT ALTIN KG (TL)132321.00-0.84%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42049.00-0.9%
GรœMรœลž/ONS ($)61.82-0.9%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62008.55 -0.9592%
Ethereum 1750.63 -0.7896%
Tether USDt 1.00 -0.011%
BNB 576.69 -1.812%
Solana 80.29 -0.9194%
USDC 1.00 0.0088%
XRP 1.12 -1.065%
Dogecoin 0.08 -1.4442%
Toncoin 1.73 -1.8527%
Cardano 0.18 -3.5908%
Shiba Inu 0.00 -0.0893%
Avalanche 6.82 -0.9651%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam