Fitch Solutions’ฤฑn รงalฤฑลmasฤฑna gรถre, Tรผrk Lirasฤฑ, Brezilya Reali, Rus Rublesi, Gรผney Afrika Randฤฑ, Meksika ve ลili Pesosu gibi para birimleri Asya kurlarฤฑndan daha fazla kฤฑrฤฑlganlฤฑฤa sahip.
bloomberght.com’un haberine gรถre yรผksek getirili geliลen piyasa kurlarฤฑ, temel ekonomik zayฤฑflฤฑklarฤฑndan dolayฤฑ 2021 yฤฑlฤฑnda dolarฤฑn zayฤฑflฤฑฤฤฑndan yeteri kadar yararlanamayabilir.
Stratejist Nicolas Sopel, hazฤฑrladฤฑฤฤฑ bir raporda โYรผksek getiri saฤlayan kurlar, zayฤฑf getiri saฤlayan kurlara gรถre daha fazla temel kฤฑrฤฑlganlฤฑฤa sahip ve Kovid-19โdan kaynaklฤฑ risklerin cazip deฤerlemelere karลฤฑn bu kฤฑrฤฑlganlฤฑklarฤฑ artฤฑrmasฤฑyla bu tema 2021’de ana tema olacaktฤฑr.โ dedi.
รalฤฑลmaya gรถre, Tรผrk Lirasฤฑ, Brezilya Reali, Rus Rublesi, Gรผney Afrika Randฤฑ, Meksika ve ลili Pesosu gibi para birimleri Asya kurlarฤฑndan daha fazla kฤฑrฤฑlganlฤฑฤa sahip. Bu kฤฑrฤฑlganlฤฑklar negatif reel faiz, รงifte aรงฤฑk ve yรผksek seviyedeki dฤฑล borรง gibi konularda รถne รงฤฑkฤฑyor.
Fitch, yรผksek getiri saฤlayan kurlarฤฑn dolar endeksinde, Asya kurlarฤฑna gรถre 10 yฤฑllฤฑk dรถnemlerde daha fazla dalgalanmaya eฤilimli olduฤunu belirtiyor.







