Ford işten çıkarmalara başlıyor: Binlerce çalışanın işine son verilecek

Ford işten çıkarmalara başlıyor: Binlerce çalışanın işine son verilecek

Wall Street Journal'ın haberine göre Ford, ABD'deki maaşlı çalışanları için yeni bir işten çıkarma turuna hazırlanıyor.

A+A-

Ford Motor ABD'deki maaşlı çalışanları için yeni bir işten çıkarma turuna hazırlanıyor. Şirket geçen yıl Mart ayında gazla çalışan araç biriminde 3 milyar dolara varan yapısal maliyetleri azaltmayı planladığını duyurdu. Ağustos ayında Ford, çoğunluğu Kuzey Amerika ve Hindistan'da olmak üzere toplam 3.000 maaşlı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

WSJ'nin haberine göre, yeni işten çıkarmaların Detroitli otomobil üreticisinin gaz, elektrikli araç ve yazılım bölümlerindeki çalışanları etkilemesi bekleniyor, ancak işten çıkarmaların sayısı öğrenilemedi.

Otomobil üreticisinin operasyonlarını düzene koymaya yönelik son çabası, rakipleri Stellantis NV ve General Motors'un çalışanlarına işten çıkarma teklif ettiklerini açıklamalarının ardından geldi.

Fiyat artışları ve yeni araçlara yönelik güçlü talep, otomobil üreticilerinin bazı enflasyonist rüzgarlara karşı koymasına yardımcı oldu, ancak yüksek hammadde maliyetleri bir sorun olmaya devam ediyor.

Otomobil üreticileri ayrıca, çevre dostu araçların yaygınlaşmasıyla birlikte sektörün odaklandığı bir alan olan, pahalı elektrikli araç işletmelerinde maliyetleri kontrol etmeye çalışıyor.

İlgili Haberler