Ford'un patronundan Çin itirafı: Rekabet edecek durumda değiliz

Ford'un patronundan Çin itirafı: Rekabet edecek durumda değiliz

Ford başkanı Bill Ford CNN'e verdiği demeçte ABD'nin elektrikli araçlar konusunda Çin ile henüz rekabet edemeyeceğini söyledi.

A+A-

Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Amerika Birleşik Devletleri'nin elektrikli araç üretiminde Çin ile rekabet etmeye henüz hazır olmadığını söyledi.

"Çok hızlı geliştiler ve büyük ölçekte geliştirdiler. Şimdi de ihraç ediyorlar" diyen Ford, CNN'in 'Fareed Zakaria GPS' Pazar programına konuştu. Ford, "Burada değiller ama buraya gelecekler, bir noktada hazır olmamız gerektiğini düşünüyoruz ve hazırlanıyoruz" dedi.

Şubat ayında otomobil üreticisi, Çinli batarya şirketi CATL'nin teknolojisini kullanmayı içeren bir anlaşmayla Michigan'da bir elektrikli araç batarya tesisi kurmak için 3,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurmuş ve ABD Senatörü Marco Rubio'nun dikkatini çekerek Biden yönetiminden anlaşmayı gözden geçirmesini istemişti.

Şirketin kurucusu Henry Ford'un torununun torunu olan Bill Ford, programda Michigan'daki akü fabrikasının Ford mühendislerinin teknolojiyi öğrenmeleri ve daha sonra kendilerinin kullanmaları için bir şans olduğunu söyledi.

Ford sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Orası (Michigan) tamamen Ford'a ait bir tesis. Onlar bizim çalışanlarımız olacak ve tek yaptığımız teknolojiyi lisanslamak. Hepsi bu." dedi.

Ford CEO'su Jim Farley Mayıs ayında yaptığı açıklamada Çinli elektrikli araç üreticilerinin sektördeki ana rakipleri olduğunu ve Ford'un Çinli otomobil üreticilerini yenmek için farklı bir markaya veya daha düşük maliyetlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Bence ana rakip olarak GM ya da Toyota'yı değil Çinlileri görüyoruz. Çinliler güç merkezi olacaklar" dedi.

İlgili Haberler