Fransa nikel devinin batmaması için kredi teklifi sundu

Fransa nikel devinin batmaması için kredi teklifi sundu

Fransa, New Caledonia merkezli nikel şirketi Prony'nin çöküşünü engellemek için kredi teklifi yaptı.

A+A-

Fransa, çöküşü önlemek için New Caledonia nikel firması Prony'ye kredi teklif etti. Paris, Pasifik bölgesinin zarar eden nikel saanyisini kurtarmak için müzakereleri sürdürürken, New Caledonia nikel üreticisinin çöküşünü önlemek için Prony Resources'a 140 milyon euro (150 milyon dolar) kredi sağlamayı kabul etti.

Prony Resources, Fransa'nın New Caledonia bölgesindeki yüksek maliyetler ve siyasi gerilimlerin kârlılığı olumsuz etkilemesi ve Endonezya'da artan arzın uluslararası fiyatları olumsuz etkilemesi nedeniyle iflasla karşı karşıya kalan üç nikel işleyicisinden biri.

New Caledonia'nın güney eyaletinin başkanı Sonia Backes dün yaptığı açıklamada, Fransız hükümetinin Prony için yıllık 40 milyon euroluk enerji sübvansiyonuna ek olarak krediyi onayladığını söyledi.

Prony Resources sözcüsü Adelie Garaud Ballande, kredinin şart ve koşulları konusunda görüşmelerin hâlâ sürdüğünü belirtti.

Paris, Koniambo Nickel SAS'a (KNS) benzer bir yardım teklif etmişti ancak şirketin ortak sahibi Glencore, desteğin yetersiz olduğunu söyleyerek bu hafta, işleme tesisindeki üretimi altı ay süreyle durduracağını duyurdu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler