Fransa'dan sonra en fazla Peugeot Türkiye'de satıldı

Fransa'dan sonra en fazla Peugeot Türkiye'de satıldı

Peugeot Türkiye, temmuz ayını 8 bin 148 adetlik satış ve yüzde 7,2'lik pazar payıyla kapatarak tüm zamanların en iyi temmuz ayı sonucuna imza attı.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Peugeot Türkiye, temmuz ayı satışlarıyla yıl başından bu yana ortaya koyduğu yükselen grafiğini sürdürdü. Peugeot Türkiye, temmuz ayında gerçekleştirdiği 8 bin 148 adetlik satışıyla toplam pazarda yüzde 7,2 pay aldı ve konumunu sağlamlaştırdı.

Açıklamada, sadece temmuz ayında Peugeot'nun binek otomobil pazarında üçüncü, hafif ticari araç pazarındaysa ithal markalar arasında birinciliğe ulaştığı belirtilirken, yılın ilk 7 aylık döneminde ise Peugeot Türkiye'nin gerçekleştirdiği 49 bin 40 satışla yüzde 7,3'lük pazar payına ulaştığı, toplam pazarda beşinci sırada yer aldığı aktarıldı.

Yılın ilk 7 aylık döneminde 37 bin 385 adetlik satış ve yüzde 7,2'lik pazar payıyla binek araçta beşinci sıradaki yerini koruyan Peugeot Türkiye, hafif ticari araçtaki büyümesini de sürdürdü.

Ocak-Temmuz 2023 döneminde 11 bin 655 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştiren Peugeot Türkiye, yüzde 7,6'lık payla hafif ticari araç pazarında ithal markalar içerisinde ilk sırada yer aldı.

Markanın hafif ticari araç pazarındaki modeli Rifter, temmuz ayında 715 adetlik satışla ikinci sırada tamamlasa da gerçekleştirdiği 6 bin 718 adetlik toplam satış rakamıyla ilk 7 aylık dönemde, pazarın en çok tercih edilen modeli olmaya devam etti.

Markanın D-Sedan pazarındaki yenilenen modeli yeni 508 ise, temmuz ayında segmentinin en çok satılan üçüncü modeli olarak öne çıktı.

İlgili Haberler